Πολλά µε θυµώνουν, αλλά όσο περνούν τα χρόνια αντιλαµβάνοµαι ότι ο «θυµός» δεν είναι καλός σύμβουλος
Showbiz

Πολλά µε θυµώνουν, αλλά όσο περνούν τα χρόνια αντιλαµβάνοµαι ότι ο «θυµός» δεν είναι καλός σύμβουλος

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης μιλάει για όλα όσα του προσφέρει η τέχνη του, τι είναι εκείνο που τον παρηγορεί και τι είναι αυτό που τον βγάζει από τα ρούχα του! 

Τι σε θυµώνει πιο πολύ σε όλα όσα ζούµε και βιώνουµε καθηµερινά; Τι σε... βγάζει από τα ρούχα σου;

Πολλά είναι που µε θυµώνουν, αλλά όσο περνούν τα χρόνια αντιλαµβάνοµαι όλο και περισσότερο ότι ο «θυµός» δεν είναι ποτέ καλός σύµβουλος... Προσπαθώ βλέποντας αυτά που µε θυµώνουν να µην επιτρέπω στον εαυτό µου να λειτουργεί έτσι - άλλοτε µε επιτυχία και άλλοτε όχι.

Και τι... µαλακώνει την κούραση ή την όποια απογοήτευσή σου; Τι σε παρηγορεί;

Με παρηγορούν πολλά πράγµατα. Μια ωραία εκδροµή, ένα µακρινό ταξίδι, ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα µαγειρέψω για τους φίλους µου, ένας έρωτας -αν και µετά... πληρώνεις πάντα πολύ ακριβά τις συνέπειες-, µια ωραία ταινία, το να βλέπω ανθρώπους που θαυµάζω να δηµιουργούν καινούργια πράγµατα, ο κήπος µου, η καλλιέργεια της γης... Η ζωή µε παρηγορεί και οι δυνατότητες που µου δίνει να καλλιεργώ την πίστη µου!

Η τέχνη σε παρηγορεί; Τι σου προσφέρει;

Η τέχνη µε βοηθά να κατανοώ και να συµµερίζοµαι την ανθρώπινη φύση και να µπορώ από αυτό να είµαι γενναιόδωρος, να µπορώ να συγχωρώ, να στέκοµαι δίπλα σε αυτόν που πέφτει σε τραγικά λάθη και συµπεριφορές. Η τέχνη αλλά και το θέατρο ιδιαίτερα σου δίνει αυτή την ευκαιρία. ∆ουλεύοντας έναν ρόλο χρησιµοποιείς στην αρχή δικά σου στοιχεία, σιγά-σιγά όµως τα στοιχεία του ρόλου αρχίζουν και επικρατούν, αφοµοιώνοντας τα δικά σου στοιχεία. Μπορεί, ας πούµε, να παίζεις έναν δολοφόνο, έναν ήρωα που ποτέ δεν θα πίστευες ότι του µοιάζεις στο ελάχιστο... και ξαφνικά µπορεί να αποδειχθεί ότι φέρεις κι εσύ στοιχεία αυτού του χαρακτήρα - από τη στιγµή που τα πιστεύεις και τα εκφράζεις... Αυτό, λοιπόν, είναι ένα πράγµα που αν συµβεί σε γεµίζει κατανόηση, σε κάνει πιο «πλούσιο».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved