Γιώργος Θεοφάνους: «Όταν μπήκε τιμή στο τραγούδι ξεπέρασα την μποέμ άποψη ότι…»
Showbiz

Γιώργος Θεοφάνους: «Όταν μπήκε τιμή στο τραγούδι ξεπέρασα την μποέμ άποψη ότι…»

Ο Γιώργος Θεοφάνους είχε μια συγκεκριμένη άποψη για τα τραγούδια που έγραφε μέχρι την στιγμή που αναγκάστηκε να τους βάλει μια τιμή, όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοί τους. 

Πώς σχολιάζουν τα παιδιά σου το παιδικό μιούζικαλ;

«Είναι κατενθουσιασμένα, τους αρέσουν οι χαρακτήρες, άλλωστε γνώριζαν το έργο εν τη γενέσει του. Ακούω πάντα τα παιδιά γιατί πιάνουν κάποια ψιλά γράμματα που στους μεγάλους περνούν πολλές φορές απαρατήρητα»

Γράφεις παιδικά βιβλία, μιούζικαλ, τραγούδια που γίνονται επιτυχία, κατά καιρούς έχεις συμμετάσχει σε τηλεοπτικά προγράμματα. Τι άλλο να περιμένουμε;

«Φέτος στην τηλεόραση είπα πολλά «όχι». Δεν θέλω να συμμετέχω σε πράγματα που δεν μου πάνε και απέχουν από τη δουλειά μου. ‘Οσο για όλα τα άλλα; Κάθε μέρα δίνουμε εξετάσεις, δεν υπάρχει αγωνία για τη δημιουργία ή την επιτυχία, αλλά για τα οικονομικά. Κάποιος σε εμπιστεύεται και οφείλει να τον βγάλεις ασπροπρόσωπο. Δεν μπορεί να έβαλαν τα .. .χρήματα τους επιχειρηματίες ή παραγωγοί και το music hall ή το θέατρο να είναι μισογεμάτο. Πρέπει να υπάρχει απήχηση στον κόσμο. Δεν συγκαταλέγομαι στους καλλιτέχνες εκείνους που υπερασπίζονται την άποψη ότι το έργο υπάρχει, είτε υπάρχει κάποιος να το θαυμάζει, είτε όχι. Δεν κάνουμε τέχνη μόνο για τον εαυτό μας. Το συνειδητοποίησα την πρώτη φορά που αναγκάστηκα να πουλήσω τραγούδι. Από τη στιγμή που έγινε «εμπόρευμα» και μπήκε πάνω του μια τιμή, ξεπέρασα την μποέμ άποψη ότι γράφουμε ή τραγουδάμε μόνο για εμάς» εξήγησε στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved