Δημήτρης Μακαλιάς: «Το γέλιο θέλει κόπο»
Showbiz

Δημήτρης Μακαλιάς: «Το γέλιο θέλει κόπο»

Ο Δημήτρης Μακαλιάς μιλάει για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί και την σατιρική εκδοχή της «Μάντισσας». 

Η κωμωδία «Γδύστε τη μαμά», που σπάει ταμεία στη Γαλλίας ανεβαίνει στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου, από ένα θίασο εξαιρετικών κωμικών σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

Θα μας συστήσετε τον Μισέλ;

«Ένας κτηνίατρος που θα ήθελε να είναι γιατρός, ένας φίλος που θα ήθελε να είναι ο φίλος του, ένας αποτυχημένος που θα ήθελε να έχει επιτύχει. Παλεύει να αλλάξει και να γίνει αυτό που θέλουν οι άλλοι. Και κάνει την υπέρβαση όταν έρχεται η ώρα να κάνει τα πάντα για να σώσει το φίλο του».

Γιατί θα προτείνατε σε ένα θεατή να δει την παράσταση;

«Η παράσταση είναι μια γαλλική κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων, όπου παλεύουμε να σώσουμε τον ήρωα, ξεπερνώντας κάθε λογική και όριο. Τρέλα και γέλιο μαζί!».

Ισχύει το «μάνα είναι μόνο μία»;

«Κυρίως στην ελληνική πραγματικότητα, που η έννοια της οικογένειας έχει κρατήσει έναν πιο ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Είμαστε από τις χώρες που ό απογαλακτισμός παίρνει το δικό του χρόνο!».

Είναι επαναστατική «πράξη» το γέλιο;

«Το γέλιο θέλει κόπο, Και πρέπει να είναι θέση, άποψη. Είμαστε λαός με χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Το γέλιο γίνεται συχνά όπλο και δύναμη μας»

Η σατιρική εκδοχή σας σαν Μαρίνα Σάτι έκανε πάταγο. Πού το αποδίδετε;

«Κάναμε κάτι μαζί με φίλους και κυρίως φίλους της Μαρίνας για να περάσουμε ωραία και να έχουμε κάτι να θυμόμαστε. Η "Μάντισσα" της Μαρίνας αποδείχτηκε μεγάλη πηγή έμπνευσης για πολύ κόσμο. Και αυτή ήταν η επιτυχία της. Πολλοί με σταματούν στο δρόμο και μου λένε πως τα παιδιά τους κοιμούνται ακούγοντας αυτό το τραγούδι!» εξήγησε στον Τηλεθεατή

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved