Καταδίκη σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή για τη Δήμητρα Ματσούκα! Τι συνέβη;
Showbiz

Καταδίκη σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή για τη Δήμητρα Ματσούκα! Τι συνέβη;

Η Δήμητρα Ματσούκα εδώ και καιρό είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη μέχρι που τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή για χρέη στο δημόσιο, Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά. 

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για χρέη της περιόδου 2010-2011 που προέκυψαν από φόρο εισοδήματος, με την ίδια να ομολογεί την οφειλή, αλλά όχι την «πρόθεση» για τη δημιουργία χρεών, υποδεικνύοντας τον λογιστή της ως υπαίτιο για όλα αυτά. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο δικηγόρος της Γιώργος Δρύλλης στις δικαστικές αίθουσες, η σέξι ηθοποιός ήθελε να ενταχθεί στο νόμο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης και όπως ο ίδιος τόνισε: «Το προηγούμενο δικαστήριο έχει αναβάλει για κρείσσονες αποδείξεις. Ο νόμος θα άνοιγε το καλοκαίρι. Ηρθε σε επαφή με τις Αρχές από την εφορία και δήλωσε ότι θέλει να υπαχθεί στο νόμο. Επρόκειτο να ανοίξει η πλατφόρμα τον Αύγουστο και επειδή θεωρούμε βέβαιη την ένταξή της, ζητούμε αναβολή. Αν δεν τη δώσετε, θα καταδικαστεί, αλλά δεν θέλει να λερώσει το ποινικό της μητρώο, αφού έχει πρόθεση να πληρώσει. Είναι το τελευταίο της καταφύγιο για να μην έχει καταδίκη. Εχω φέρει και μάρτυρα μια συνεργάτιδα του λογιστή της να σας το βεβαιώσει».
.
Σύμφωνα με το ίδιος δημοσίευμα τα χρέη της Δήμητρας Ματσούκα είναι ατομικά και προέρχονται από ΦΠΑ. Η ηθοποιός είχε ενταχθεί σε ρύθμιση παλιότερα καταβάλλοντας περίπου 5.000 ευρώ, όμως δεν κατάφερε να την τηρήσει. «Προσπάθησε ανεπιτυχώς να τηρήσει τη ρύθμιση. Είναι χρέη για τα έτη 2005-2006. Θα σας εξηγήσω την κατάσταση. Υπήρχε ένας λογιστής που αναλάμβανε ηθοποιούς. Αυτόν επέλεξε κι εκείνη. Είχε βρει ένα νόμο ο άνθρωπος που έλεγε ότι μπορείς να σπάσεις το εισόδημά σου σε τρία φορολογικά έτη. Αυτό αφορούσε και καλλιτέχνες. Εκ λάθους της, λοιπόν, γιατί δεν είναι λογίστρια, της είπε ο λογιστής, θεωρώντας ότι την περιλαμβάνει η διάταξη, ότι μπορεί να υπαχθεί σε αυτή. Είχε αμοιβές τις οποίες δήλωσε όπως όφειλε, αλλά τις έσπασε σε διαφορετικές χρονιές», αποκάλυψε ο δικηγόρος της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved