Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη»
Showbiz

Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη»

Μία παράσταση αφιερωμένη στις «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Χώρα.

Η Νένα Μεντή, μετά την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ξανασυναντά τον Πέτρο Ζούλια, σε μια παράσταση αφιερωμένη στις «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη». Μαζί με την ΄Ερση Μαλικένζου, την Ευγενία Δημητροπούλου, την Χριστιάννα Ματζουράνη, την Μαριάννα Τουντασάκη και την Έφη Σακελλαρίου θα ζωντανέψουν τις ηρωίδες του Σκιαθίτη συγγραφέα.

Οι γυναίκες στον Παπαδιαμάντη, μοναχικές αλλά δυναμικές φιγούρες, παλεύουν με τη φύση, τη ζωή, το θάνατο, με τη χαρά και τη λύπη. Μάνες, γυναίκες, κόρες ξενιτεμένων, ναυτικών ή χαμένων ανδρών που συμμαχούν για να κερδίσουν την επιβίωση, το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους, αποτελούν το δραματουργικό καμβά αυτής της σκηνικής δημιουργίας με αρωγό το δημοτικό τραγούδι, την παράδοση και το θρησκευτικό πνεύμα του συγγραφέα.

Με προεξάρχουσα γυναίκα-ηρωίδα τη Φραγκογιαννού-Φόνισσα, που αποτελεί το βασικό πρόσωπο της παράστασης αλλά και της παπαδιαμαντικής δημιουργίας, στήνεται ένας χορός από κωμικά και δραματικά περιστατικά ζωής γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα, σε ένα απομονωμένο νησί της Ελλάδας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved