Τζίμης Πανούσης: Οι «εξομολογήσεις» του στον πνευματικό της Ελένης Μενεγάκη
Showbiz

Τζίμης Πανούσης: Οι «εξομολογήσεις» του στον πνευματικό της Ελένης Μενεγάκη

Ο Τζίμης Πανούσης και η Εκκλησία είχαν πάντα μια ιδιαίτερη… σχέση. Στα σατιρικά έργα του μεγάλου καλλιτέχνη η Εκκλησία και οι εκπρόσωποι της είχαν πάντα «κεντρικό» ρόλο.

Ο καλλιτέχνης τα τελευταία χρόνια επισκεπτόταν συχνά την Άνδρο, όπου διατηρούσε σπίτι και, όπως περιγράφει η ιστοσελίδα enandro, ήταν πολλές οι φορές που είχε επισκεφθεί το μοναστήρι της Πανάχραντου και είχε συνομιλήσει με τους μοναχού.

Το ίδιο μοναστήρι που επισκέπτεται και η Ελένη Μενεγάκη, αφού εκεί έκανε το γάμο της με τον Μάκη, αλλά και τη βάφτιση της μικρής της κόρης Μαρίνας. Άλλωστε, είναι γνωστή η σχέση της παρουσιάστριας με τον ηγούμενο της Μονής, τον πατέρα Ευδόκιμο.

«Τελικά, μερικά πράγματα συμβαίνουν γιατί... πρέπει να συμβούν», αυτό ήταν το τελικό συμπέρασμα του Τζίμη Πανούση στο μεταπασχαλινό γεύμα στη μονή Πανάχραντου, περιγράφει η ιστοσελίδα για το Πάσχα του 2015. Εκείνη η συζήτηση του Τζίμη Πανούση με τους μοναχού Ευδόκιμο, Αέτιο και Φιλάρετο τα είχε όλα.

«Οι λεπτομέρειες της συζήτησης κατά τη διάρκεια του γεύματος πολλές. Δύσκολο να περιγραφούν. Όπως και οι απότομες στροφές των θεμάτων. Η χαλαρή συζήτηση πήγαινε προς το τέλος, όταν έγινε ένα απροσδόκητο συμβάν. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα της μικρής τραπεζαρίας και μπαίνει μια κυρία με το σύζυγο της. Χαιρετούν την ομήγυρη γελαστοί. Τους αντιχαιρετούν όλους και η κυρία ασπάζεται το χέρι του Ευδόκιμου, που είναι στη μια κεφαλή του τραπεζιού.

Μετά γυρίζει πηγαίνει προς τον Τζίμη, που είναι στην άλλη κεφαλή. Ο Τζίμης δίνει ευγενικά το χέρι του για χαιρετισμό. Όμως η κυρία σκύβει και... το φιλάει! Χαμογελάμε όλοι που πέρασε το γενειοφόρο Τζίμη για παπά και κάποιος της εξηγεί πως είναι ο κ. Πανούσης! Ο Τζίμης σχολιάζει: "Προσοχή, όχι ο υπουργός" και συνεχίζει ατάραχος: "Δεν πειράζει, κοντεύω να το συνηθίσω! Με τόσους ρόλους παπάδων που έχω παίξει σχεδόν βρίσκω... φυσιολογικό να μου φιλάνε το χέρι! Τώρα ετοιμάζομαι για να παίξω και το ρόλο ενός μοναχού! Άλλωστε, είναι αρκετοί αυτοί που με χαιρετούν στο δρόμο νομίζονται με παπά! Δεν τους απογοητεύω: Τους αντιχαιρετώ και συνεχίζω! Αν το σκεφτείς, η δουλειά που κάνω μοιάζει με του παπά. Μαζεύω από τον κόσμο αυτά που θέλει να πει, αυτά για τα οποία θέλει να ξεσπάσει. Τον... εξομολογώ, δηλαδή. Και μετά του τα ξαναδίνω πίσω για να γελάσει. Βοηθώ να εκτονωθούν. Αρα είμαι εξομολόγος του κοινού μου"! Γελάμε όλοι με την "εξομολόγηση" του Τζίμη: Και ο Ευδόκιμος κλείνει την κουβέντα: "Άμα έχει αγάπησε ό,τι κάνει ο άνθρωπος, αρκεί. Η αγάπη τον βοηθά να το κάνει καλά"», περιγράφει ο δημοσιογράφος του enandro. Ο Τζίμης Πανούσης επισκεπτόταν μοναστήρια ανά την Ελλάδα, στις περιοχές όπου βρισκόταν και όταν είχε την ευκαιρία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved