Δημήτρης Χορν: Η καριέρα, ο έρωτας με τη Λαμπέτη, η μοναξιά και ο θάνατος που τον «διέλυσε»
Showbiz

Δημήτρης Χορν: Η καριέρα, ο έρωτας με τη Λαμπέτη, η μοναξιά και ο θάνατος που τον «διέλυσε»

Κατάφερε να γίνει ένας εκ των κορυφαίων ηθοποιών της Ελλάδος! Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν πριν από μερικές μέρες από τον θάνατο του Δημήτρη Χορν που με το φυσικό του χάρισμα, την γοητεία και την δυναμική του προσωπικότητα άφησε στο στίγμα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Τι και αν κατά καιρούς έχουν «χυθεί» τόνοι μελάνι γύρω από εκείνον, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές «αφώτιστες» πτυχές από την μυθιστορηματική ζωή του.

Λίγοι γνωρίζουν πως λίγο πριν πέσει οριστικά η αυλαία, ο αξέχαστος πρωταγωνιστής ανέβηκε τον δικό του «Γολγοθά». Έχοντας υπάρξει μανιώδης καπνιστής ούτε εκείνος κατάφερε να γλιτώσει από την φθορά του χρόνου. Εκτός του ότι τα τελευταία χρόνια ένιωθε μοναξιά, είχε να αντιμετωπίσει και αρκετά σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Τα χτυπήματα που δεχόταν ήταν πολλά, προσπαθώντας να μην χάσει ούτε στιγμή το χαμόγελο του. Συγκεκριμένα, η εγχείρηση της καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί ήταν η πρώτη δοκιμασία την οποία κλήθηκε να ξεπεράσει. Και αυτό γιατί ακολούθησαν κάποια εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία είχαν κάνει όλους εκείνους που τον αγαπούν να κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα». Τότε ο Δημήτρης Χορν έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να βγει νικητής, απομακρύνοντας από πάνω του την σκιά του θανάτου.

Και ενώ τα δύσκολα έμοιαζα να έχουν περάσει, ο καρκίνος του «χτύπησε» την πόρτα. Όσο και αν ήταν αποφασισμένος να νικήσει και αυτή τη φορά, η συγκεκριμένη ασθένεια δεν του άφηνε περιθώρια. Μέρα με τη μέρα ο οργανισμός του γινόταν όλο και πιο αδύναμος, με τον πάντα γοητευτικό ηθοποιό να μην θέλει να κοιτάζει ούτε το είδωλο του στον καθρέφτη. Μάλιστα την περίοδο που έδινε μεγάλη μάχη, είχε πει στον καλό του φίλο Γιώργο Γεωργέλη, φορώντας τις πυτζάμες του πως: «Αυτό το κοστουμάκι δεν μου πάει καθόλου». Ένα κοστούμι που το έβγαλε οριστικά από πάνω του στις 16 Ιανουαρίου του 1998, ταξιδεύοντας για την γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 76 ετών.

Χωρίς αμφιβολία, ο Δημήτρης Χορν υπήρξε από τους πιο ωραίους άντρες της μεγάλης οθόνης. Ο γάμος του με τη Ρίτα Φιλίππου στις 6 Αυγούστου του 1942, με την οποία γνωρίστηκε σε ένα πάρτι και ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα αποτέλεσε είδηση στα media της εποχής. Μπορεί οι δυο τους στη συνέχεια να τράβηξαν χωριστούς δρόμους, όμως ο ένας ποτέ δεν έπαψε να αγαπά τον άλλον. «Και φυσικά την απατούσα και της το ‘λεγα. Και δεν την ένοιαζε καθόλου. Μου λέει: «Αφού σου αρέσει, θέλω να κάνεις ό,τι σου αρέσει»» είχε εξομολογηθεί στο παρελθόν ο ηθοποιός στην Ιωάννα Παπαντωνίου. Και ενώ ο γάμος τους όδευε προς το τέλος του, μπήκε στην ζωή του Δημήτρη Χορν η Έλλη Λαμπέτη.

Η γνωριμία τους ξεκίνησε με μια αμοιβαία αντιπάθεια, με εκείνον να την απορρίπτει στις εισαγωγικές εξετάσεις που έδωσε για τη σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη. Ούτε εκείνοι όμως κατάφεραν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο τους και ο ερωτάς τους φούντωσε στο έργο «Αγαπούλα» το 1953. Για οκτώ περίπου χρόνια έζησαν ένα θυελλώδες love story με την κοινή τους πορεία να σημαδεύεται από τραγικά γεγονότα. Όπως όταν η Έλλη Λαμπέτη έχασε σχεδόν απανωτά τις λατρεμένες της αδερφές. Ωστόσο, όταν οι διαφορές και οι ζήλιες βγήκαν στην επιφάνεια το χάσμα ανάμεσα τους ήταν αγεφύρωτο. Όπως είχε ακουστεί η Λαμπέτη ήταν εκείνη που τον χώρισε για τον αμερικανό συγγραφέα Φρέντερικ Γουέικμαν. «Μου έδωσε τα παπούτσια στο χέρι» είχε δηλώσει τότε ο ηθοποιός. Μάλιστα, όπως είχε γράψει στο βιβλίο του ο Φρέντυ Γερμανός ένα βράδυ ο Χορν είχε βρεθεί έξω από το σπίτι της Λαμπέτη πετώντας πέτρες και κονσερβοκούτια, με εκείνη να καλεί την Αστυνομία. Παρότι αρνιόταν κατηγορηματικά πως υπήρξε ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, τη στήριξε πολύ στην αρρώστια της.

Όσοι πάντως τον ήξεραν μαρτυρούν πως η γυναίκα σταθμός στη ζωή του ήταν η Άννα Γουλανδρή, με την οποία παντρεύτηκαν τον Ιανουάριο του 1967. Η συγκεκριμένη γυναίκα που προέρχονταν από πλούσια εφοπλιστική οικογένεια κατάφερε με την αγάπη της να τον κάνει τον πιο ευτυχισμένο άντρα του κόσμου. Ανάμεσα τους γεννήθηκε ένας ισχυρός δεσμός, γι’ αυτό και ο θάνατος της τον Μάιο του 1988 ήταν κάτι που ο πρωταγωνιστής δεν ξεπέρασε ποτέ.

Πηγή: ΧΑΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved