Σταύρος Ζαλμάς: «Λίγες πρωταγωνίστριες διαθέτουν το καλλιτεχνικό ήθος της Δήμητρας Ματσούκα»
Showbiz

Σταύρος Ζαλμάς: «Λίγες πρωταγωνίστριες διαθέτουν το καλλιτεχνικό ήθος της Δήμητρας Ματσούκα»

Το πολυβραβευμένο έργο «Μια ξεχωριστή μέρα» ξεκίνησε ως ταινία το 1977, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ετορέ Σκόλα.

Τώρα, μεταμορφωμένο σε θεατρική διασκευή από τον Αλέξανδρο Ρήγα και σε σκηνοθεσία της Ασπας Καλλιανή, παρουσιάζεται στη σκηνή από ένα γοητευτικό ζευγάρι πρωταγωνιστών, τον Σταύρο Ζαλμά και τη Δήμητρα Ματσούκα.

Συχνά στο θέατρο αλλά και στο σινεμά, μια συνάντηση, μια συζήτηση, μια εικόνα μας αλλάζουν την κοσμοθεωρία. Στην πραγματική ζωή γίνεται αυτό; Μετακινούμαστε;

«Πιστεύω ότι και στη ζωή συμβαίνει κατά κόρον η μετακίνηση. Είναι, νομίζω, ένα παιχνίδι με τον χρόνο. Πολλές φορές μία στιγμή μπορεί να διαρκέσει αιώνια ή μια μέρα να περάσει σε ένα δευτερόλεπτο. Το τι θα συμβεί μέσα στο χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να είναι τόσο δυναμικό που να μας κάνει να αναθεωρήσουμε εντελώς κάποια πράγματα. Απλά, όταν μετακινούμαστε στη ζωή, συχνά το συνειδητοποιούμε πολύ αργότερα», λέει ο Σταύρος Ζαλμάς στη Real.

Όσο για τη συνεργασία του με την Δήμητρα Ματσούκα;
«Τη Δήμητρα δεν την ήξερα θεατρικά. Την είχα συναντήσει τη δεκαετία του '90, σε κάποια τηλεοπτικά γυρίσματα, και είχα αποκομίσει την αίσθηση Οτι ήταν ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, τυλιγμένο σε σαγηνευτική γυναικεία ατμόσφαιρα. Τώρα επαληθεύτηκε η αίσθηση εκείνη. Από τις πρώτες πρόβες δημιουργήθηκε απρόσμενα μια καταπληκτική χημεία μεταξύ μας. «Παντρεύτηκαν» οι δύο ενέργειές μας κάτι που νομίζω ότι ο κόσμος εισπράττει. Είναι πάρα πολύ εργατική και πάντα πολύ τίμια επάνω στη σκηνή. Λίγες πρωταγωνίστριες διαθέτουν το καλλιτεχνικό ήθος της», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved