Φάνης Μουρατίδης: «Χριστιανός είναι αυτός που φέρει μέσα του τον Χριστό!»
Showbiz

Φάνης Μουρατίδης: «Χριστιανός είναι αυτός που φέρει μέσα του τον Χριστό!»

Ο Φάνης Μουρατίδης στην παιδική του ηλικία ντυνόταν παπαδάκι και κρατούσε εξαπτέρυγο.

Μάλιστα, αν κάποτε σκεφτόταν να ακολουθήσει τον δρόμο της Εκκλησίας, αυτό θα οφειλόταν στη λατρεία προς τη συγκλονιστική μορφή του τότε πνευματικού του π. Παύλου στον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, στη Θεσσαλονίκη.

«Τον θαύμαζα τόσο πολύ, που ήθελα να γίνω όπως εκείνος! Η επικοινωνία μαζί του ήταν τρομερή, ήταν ένας άνθρωπος της αγάπης. Εγώ ντρεπόμουν ως παιδί του δημοτικού σχολείου να εξομολογηθώ. Είχα τα άγχη μου και δεν ήξερα πώς να τα εκφράσω. Αυτός όμως μου είπε μια τρομερή φράση, την οποία έχω κρατήσει και τη χρησιμοποιώ και στο θέατρο: ‘‘Αφησε την ντροπή έξω, μέσα σε ένα σακουλάκι. Μπες μέσα και μίλησέ μου. Από το ένα αυτί θα μπει και από το άλλο θα φύγει. Δεν θα μείνει τίποτα μέσα μου. Και όταν βγεις, ξαναπάρε την ντροπή, επειδή ίσως τη χρειάζεσαι”» λέει ο Φάνης Μουρατίδης στη συνέντευξή του στην «Ορθόδοξη Αλήθεια».

Ο Φάνης Μουρατίδης αποκαλύπτει ότι αναζητούσε συχνά στο Αγιον Ορος την περισυλλογή και την πνευματική γαλήνη: «Είναι ένας χώρος πραγματικά απόσυρσης, όπου μπορεί κάποιος να απομακρυνθεί από την πραγματικότητά του. Σε βάζει σε έναν άλλον ρυθμό ζωής, σε μια διαφορετική λειτουργικότητα, η οποία σου δίνει την πολυτέλεια, όταν θα έχεις βγει από αυτό τον χώρο, να ξαναβρείς και πάλι τη ζωή σου».

Ο αγαπημένος ηθοποιός εξηγεί τι σημαίνει σήμερα να αποκαλείται κάποιος χριστιανός: «Υπάρχουν άνθρωποι που υπερασπίζονται το γεγονός ότι είναι χριστιανοί και σε επίπεδο πρακτικής η ζωή τους είναι... άσ' τα και βράσ' τα! Ενώ, απεναντίας, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι, αν και επικαλούνται ότι είναι άθεοι, σε πρακτικό επίπεδο η ζωή τους είναι πιο χριστιανική και από των χριστιανών... Εγώ νομίζω ότι χριστιανός είναι αυτός που φέρει μέσα του τον Χριστό! Και αυτό δεν έχει ταυτότητα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved