Ο Μητροπολίτης Κυθήρων έκανε μήνυση στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar»
Showbiz

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων έκανε μήνυση στους συντελεστές της παράστασης «Jesus Christ Superstar»

Απίστευτες σκηνές έξω από το θέατρο που ανεβαίνει η παράσταση «Jesus Christ Superstar». 

Μάλιστα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ τηλεφώνησε στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κατήγγειλε την έναρξη της παράστασης, εξήγησε τον βλάσφημο χαρακτήρα του περιεχομένου της και ζήτησε την ανάληψη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάθε απαραίτητης ενέργειας προς άμεση διακοπή της.

«Το έργο δεν είναι δικό μου. Είναι των Andrew Loyd Webber και Tim Rice, δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένων καλλιτεχνών. Η μήνυση, απ' όσο γνωρίζω, έγινε πριν από την έναρξη των παραστάσεων. Τίποτα από ό,τι γράφεται στη μήνυση (που σε μας δεν έχει φτάσει κιόλας) δεν συμβαίνει στη σκηνή του Ακροπόλ» είπε στην espresso η σκηνοθέτιδα Θέμις Μαρσέλλου και συνεχίζει: «Η μήνυση αναφέρεται σε μια αμερικανική ταινία που γυρίστηκε πριν από περίπου 40 χρόνια. Η δική μας παράσταση, το 2018, δεν προσβάλλει απολύτως κανέναν και τίποτα. Αλώστε παίζεται κάθε βράδυ. Αν κάποιος είναι καχύποπτος, ας έρθει να τη δει και, αν κάπου προσβληθεί ή νιώσει βλασφημία, ας μιλήσει συγκεκριμένα για εμάς και τους δημιουργούς με δεδομένα και επιχειρήματα».

Τη μήνυση του μητροπολίτη Κυθήρων κατά των συντελεστών της παράστασης σχολίασε με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΛΕΔΑ) κάνοντας λόγο για «χρονίζουσα υστέρηση της ελληνικής έννομης τάξης» παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της παράστασης και των συντελεστών. Όπως επισημαίνει η ΕΛΕΔΑ, «με την τελευταία αυτή θεατρική παράσταση έχουν μέχρι στιγμής ασχοληθεί μόνο κληρικοί και όχι αστυνομικοί ή εισαγγελείς». Τέλος, μήνυση κατά των συντελεστών της παράστασης υπέβαλε προχθές και ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved