Γιώργος Μπόγρης: Σοκαρίστηκε όταν…
G-Sports

Γιώργος Μπόγρης: Σοκαρίστηκε όταν…

Ο Γιώργος Μπόγρης μιλά για το σοκ που έπαθε όταν πήγε στην Ισπανία!

Πώς είσαι αυτόν τον καιρό;
Επέστρεψα από την Ισπανία, έπειτα από μια ωραία χρονιά, μπασκετικά εξαιρετική για μένα.
Ήταν όπως το περίμενες;
Όχι. Στην αρχή σοκαρίστηκα λίγο. Ο τρόπος παιχνιδιού και η ζωή γενικά είναι τελείως διαφορετική από αυτή της Ελλάδας. Όταν όμως προσαρμόστηκα, πέρασα πανέμορφα. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου και είμαι ευχαριστημένος, γιατί το μπάσκετ είναι η βασική προτεραιότητά μου.
Τα χρήματα δεν σε ενδιαφέρουν;
Με ενδιαφέρει να κάνω επιλογή καριέρας, όχι οικονομική. Βέβαια, αυτά τα δύο συνδυάζονται, αφού όσο πιο ψηλά πηγαίνεις, τόσο μεγαλύτερα συμβόλαια υπογράφεις. Έχω μια δεκαετία μπάσκετ μπροστά μου και θέλω να κατακτήσω τους στόχους καριέρας που έχω θέσει, για να μη μου μείνει κάποιο μπασκετικό απωθημένο όταν θα έχω αποχωρήσει. Δεν θα «σωθώ» με κάποια χρήματα παραπάνω, αλλά τουλάχιστον θα τα έχω καλά με τον εαυτό μου.
Από ό,τι διαβάζαμε στα διάφορα ρεπορτάζ, στην Ανδόρα είχες μια «ασκητική» ζωή...
Ουσιαστικά η ατυχία μου αφορά τους συμπαίκτες μου. Ήταν όλοι τους παντρεμένοι και, με το που τελείωνε η προπόνηση, εξαφανίζονταν. Στην αρχή είχα ενθουσιαστεί, γιατί είναι ένα μέρος εντελώς διαφορετικό από αυτά που έχω συνηθίσει, περιτριγυρισμένο από βουνά. Το «εθνικό» τους σπορ, εκτός του σκι, είναι το hiking κι έτσι έκανα ωραίες διαδρομές στα βουνά περπατώντας. Έχει αναπτυγμένο τουρισμό, ωραία αγορά, μιας και είναι όλα αφορολόγητα και το φαγητό, ειδικά τα κρέατα, είναι εξαιρετικό. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, όμως, δεν υπάρχουν Χριστούγεννα, γιορτές και αργίες. Έτσι δεν είχα την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα, παρά μόνο για δύο ημέρες το Φεβρουάριο. Άρχισα λίγο να φρικάρω, γιατί ήμουν τελείως μόνος και ήταν δύσκολο για τους ανθρώπους μου να έρθουν. Το πρόσημο στο τέλος ήταν θετικό. Είδα όμορφα πράγματα και έκανα πολλά road trips, αφού η Ανδόρα είναι ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία. Έτσι κατάφερα να ταξιδέψω στην Τουλούζ, στο Μονπελιέ, στο Φίγκερες με το αυτοκίνητο. Μόνος μου, βέβαια.
Έφευγες για να αποφορτιστείς;
Είμαι τέτοιος τύπος. Μου αρέσει να γνωρίζω ανθρώπους, να βλέπω πόλεις... Λένε πως «αν δεν μπορείς να διαβάσεις, ταξίδεψε». Μπορώ να κάνω και τα δύο. Είμαι ευτυχισμένος από τις εικόνες που απέκτησα, αλλά και γιατί αξιοποίησα τον άφθονο χρόνο που είχα για τον εαυτό μου. Με βοήθησε πολύ να βελτιωθώ και να εξελιχθώ ως άνθρωπος. Πολλοί λένε ότι «είναι καλύτερα εκεί, γιατί μπορείς να συγκεντρωθείς στο μπάσκετ, δεν έχει να βγεις, δεν έχει πολλά να κάνεις». Δεν συμφωνώ. Πιστεύω στο «να κάνεις δίαιτα με γεμάτο ψυγείο, όχι με άδειο». Πρέπει να έχεις την επιλογή. Όλη μου η ζωή είναι μπάσκετ, από την πρωινή προπόνηση, μέχρι το μεσημέρι που θα κοιμηθώ για να είμαι έτοιμος για την απογευματινή. Ακόμη και ο ύπνος είναι μέρος της προπόνησης. Μετά τις 22.00, έχεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Αν έχεις και την επιλογή να ξεδίνεις όταν μπουχτίζεις, δεν είναι κακό. Αρκεί να το ελέγχεις

Πηγή: PEOPLE

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved