Πετρούνιας: «Υπάρχουν οι χώρες που θα μας σεβαστούν, αλλά κι αυτές που θα πουν «Να οι κλέφτες»»
G-Sports

Πετρούνιας: «Υπάρχουν οι χώρες που θα μας σεβαστούν, αλλά κι αυτές που θα πουν «Να οι κλέφτες»»

Για το "πρόσωπο" της Ελλάδας στο εξωτερικό, αλλά και για τη στάση των αθλητών από τις ξένες χώρες μίλησε στο Hello ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Λευτέρης Πετρούνιας.

Όταν οι Έλληνες αγωνίζεστε στο εξωτερικό, πώς σας αντιμετωπίζουν δεδομένων των συνθηκών;

«Δεν αφήνουμε περιθώριο να μας αμφισβητήσουν. Βέβαια, όταν αγωνίζεσαι σ' ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου συμμετέχουν πολλές χώρες, μπορεί να υπάρξει και κάτι. Είναι επόμενο. Υπάρχουν οι χώρες που θα μας σεβαστούν, που θα μας πουν μπράβο για τον αγώνα που δίνουμε, αλλά κι αυτές που θα πουν «Να οι κλέφτες»».

Τώρα που πήρες το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πηγαίνεις με άλλον αέρα ή το άγχος σου είναι ακόμα μεγαλύτερο;

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Παρ' όλα αυτά, η δυσκολία πιθανόν να είναι μικρότερη απ' ότι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί στους Ολυμπιακούς δεν προκρίνονται όλοι, πολλά φαβορί συνήθως μένουν εκτός. Από την άλλη, το βάρος τους είναι τεράστιο κι αυτό τους κάνει τη δυσκολότερη και την ύψιστη διοργάνωση. Στο Ρίο πηγαίνω σαν φαβορί κι έχω εκπληρώσει ήδη τον στόχο μου. Από εκεί και πέρα, θέλω να μπω στον τελικό. Εφόσον το καταφέρω, όλα παίζουν, από την πρώτη μέχρι και την όγδοη θέση».

Για να φτάσει κανείς σ' ένα τέτοιο επίπεδο, σαφώς χρειάζεται ταλέντο και πολλή προπόνηση. Χρειάζεται όμως και δουλειά με τον εαυτό σου, με την ψυχολογία σου;

«Πάρα πολύ. Παίζει καθοριστικό ρόλο. Αν δεν έχεις καλή ψυχολογία, δεν υπάρχει πιθανότητα να φέρεις το αποτέλεσμα που θέλεις».

Τι είναι πιο δύσκολο; Να προπονήσεις το σώμα ή την ψυχή σου;

«Την ψυχή σου. Γιατί το να δουλέψεις τις ασκήσεις είναι κάτι που κάνεις πολλά χρόνια και μεγαλώνοντας το σώμα σου δυναμώνει. Αλλά αυτό που είναι πιο ευάλωτο, λόγω και των καταστάσεων, που βιώνεις, είναι η ψυχολογία».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved