Μάρκους Μπεργκ: «Όταν παίζεις για την πατρίδα σου, νιώθεις ξεχωριστά»
G-Sports

Μάρκους Μπεργκ: «Όταν παίζεις για την πατρίδα σου, νιώθεις ξεχωριστά»

O ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ, Μάρκους Μπεργκ, πάει Euro με την εθνική Σουηδίας και εξηγεί στο «TV Εθνος» γιατί θεωρεί ασύγκριτο τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Στην εθνική Σουηδίας έχεις έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, εξαιτίας της παρουσίας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Το διασκεδάζεις το ίδιο;
«Όταν παίζεις για την πατρίδα σου, νιώθεις ξεχωριστά. Θα μπορούσα να κάνω τα πάντα. Φυσικά και το χαίρομαι»


Είναι ο Ιμπραΐμοβιτς ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες ποτέ;
«Ναι, σίγουρα. Επαιξα για κάποιο διάστημα και με τον Φαν Νίστελροϊ, στο Αμβούργο, αλλά δεν ήταν στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Φοβερός σκόρερ, με εξαιρετικά προσόντα, αλλά όχι τόσο ικανός όσο ο Ζλάταν»


Οταν ήσουν μικρός, ποιον επιθετικό θαύμαζες;
«Σε μικρή ηλικία δεν μπορώ να πω ότι με ενδιέφεραν οι επιθετικοί. Μου άρεσε να παίζω και λίγο πιο πίσω από τον φορ. Λάτρευα τον Μπέργκαμπ της Αρσεναλ, μου άρεσε βέβαια ο Ζιντάν και όλοι οι ποδοσφαιριστές αυτού του είδους. Δεν με ένοιαζε ποιος είναι καλός στράικερ»


Ποιος θεωρείς ότι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Σουηδίας; Ο Ζλάταν, ο Μπρολίν, ο Νταλίν; Μήπως ο Λάρσον;
«Ολοι αυτοί που ανέφερες είναι θρύλοι του σουηδικού ποδοσφαίρου. Ο Λάρσον είχε μια αξιοθαύμαστη καριέρα, πολύ μυαλωμένος μέσα στο παιχνίδι, πέρα από τα δεδομένα προσόντα του. Ο καλύτερος από όλους όμως νομίζω ότι είναι ο Ζλάταν. Δεν υπάρχει κανείς να συγκριθεί μαζί του. Και δεν είναι μόνο η ικανότητα και το ταλέντο του, είναι και η φαντασία που βγάζει μέσα στο γήπεδο. Μπορεί και κάνει συνέχεια απρόβλεπτα πράγματα»


Πόσες πιθανότητες δίνεις στη Σουηδία να περάσει από τους ομίλους του Euro στη φάση των νοκ άουτ;
«Ο όμιλός σας είναι πολύ δύσκολος με αντιπάλους την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία. Οντως είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε. Θεωρώ «κλεδί» όμως το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε, πάμε με σημαντικό πλεονέκτημα στα δύο επόμενα και με πολύ καλύτερη ψυχολογία. Νομίζω ότι αυτό το αποτέλεσμα θα παίξει καταλυτικό ρόλο»


Υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του Euro; ‘Η είναι αρκετές οι ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο;
«Δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει φαβορί. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία θα είναι εκεί, η Ισπανία παραμένει μια μεγάλη δύναμη τα τελευταία χρόνια, υπάρχει η διοργανώτρια Γαλλία που έχει και αυτή πιθανότητες, αλλά και το Βέλγιο πιο ώριμο και ήρεμο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις. Είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο, πολλούς εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, που μπορεί να φτάσει μέχρι την κορυφή. Δεν θα μου κάνει εντύπωση», λέει στο Tv Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved