Η γνωστή πολίστρια Μαρία Σαμπανίδου βρέθηκε παράλυτη από εγκεφαλικό
G-Sports

Η γνωστή πολίστρια Μαρία Σαμπανίδου βρέθηκε παράλυτη από εγκεφαλικό

H Μαρία Σαμπανίδου είδε τον κόσμο της να γκρεμίζεται όταν βρέθηκε παράλυτη από εγκεφαλικό να παλεύει να επανέλθει στο κέντρο αποκατάστασης όπου νοσηλεύεται για χάρη του μόλις 11 μηνών γιου της, τον οποίο απέκτησε μέσω παρένθετης μητέρας.

Η ιστορία της θυμίζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. «Η Μαρία πάσχει από ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα που λέγεται Hughes και προκαλεί θρόμβους στο αίμα. Είχε μάθει να ζει με αυτό. Έπαιρνε την ειδική αγωγή και δεν το έβαζε κάτω. Μάλιστα ήταν αθλήτρια πόλο στην ομάδα της Ηλιούπολης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το τρίαθλο», εξηγεί στη «Freddo» ο κουνιάδος της, Άγγελος Χατζητίμπας, ο οποίος εδώ και περίπου δυο μήνες προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα προκείμενου να βοηθήσει τη Μαρία με τα έξοδα που έχουν προκύψει από την περιπέτεια της.

«Η Μαρία είναι 45 χρόνων. Ιδιαίτερα δυναμική και γεμάτη πάθος για τη ζωή. Οι γιατροί, εξαιτίας της πάθησης της, της απαγόρεψαν να κάνει παιδί και έτσι αποφάσισε να αποκτήσει μόνη της χωρίς σύζυγο μέσω παρένθετης μητέρας. Πριν από 11 μήνες, λοιπόν, ήρθε στη ζωή το μωρό της. Όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Μάλιστα πρόσφατα πήρε μέρος στους δύσκολους αγώνες του τριάθλου, όπου έτρεξε, κολύμπησε και έκανε ποδήλατο για 75 χιλιόμετρα.

Ήταν brand manager σε μια μεγάλη εταιρεία. Δυστυχώς, ένας αιματολόγος έκανε αλλαγή στην φαρμακευτική της αγωγή και αυτό της προκάλεσε θρόμβο στο αίμα. Η Μαρία στις 23 Ιουλίου ενώ προπονούνταν, έπαθε εγκεφαλικό. Από εκείνη την ημέρα είναι παράλυτη από τη μία μεριά και βρίσκεται σε μερική αφασία».

«Εχω πάρει άδεια από τη δουλειά μου για να φροντίσω τα γραφειοκρατικά. Το παιδί θα μείνει με τη γιαγιά του και την αδελφή της Μαρίας στην Ελλάδα», διευκρινίζει ο ίδιος και συνεχίζει: «Η Μαρία θα πάρει σίγουρα αναπηρική σύνταξη, ωστόσο δεν ξέρουμε κατά πόσο θα επανέλθει για να αυτοεξυπηρετείται. Το συγκινητικό είναι ότι γνωρίζει, το παιδί. της. Κάθε φορά που της τον πηγαίνουμε ανταποκρίνεται και μάλιστα ο γιος της αποτελεί κίνητρο για να αγωνιστεί να επανέλθει σιγά σιγά. Θα ξεκινήσει λογοθεραπεία για να αρχίσει να μιλάει. Την Κυριακή έχουμε οργανώσει ακόμη έναν αγώνα για τη Μαρία, μια ποδηλατική βόλτα από τη Βουλιαγμένη μέχρι την Ανάβυσσο. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved