Αίγλη στο Ζάππειο για τους Ολυμπιονίκες
G-Sports

Αίγλη στο Ζάππειο για τους Ολυμπιονίκες

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, χορηγός της οποίας ήταν η Stoiximan, αντάξια των ελληνικών επιτυχιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016», η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βράβευσε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τη γιορτή των Ολυμπιονικών που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ1.

H πανηγυρική εκδήλωση ξεκίνησε με την εντυπωσιακή είσοδο των αθλητών στο περιστύλιο και ακολούθησε η βράβευση όσων κατετάγησαν από την 9η θέση και πάνω από τον Αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρο Κούβελο, από τον Υπαρχηγό Μανώλη Κολυμπάδη, από τους Αντιπροέδρους της ΕΟΕ Παύλο Κανελλάκη και Θανάση Βασιλειάδη και τον Ταμία Αντώνη Νικολόπουλο.

Τη βράβευση των Ολυμπιονικών έκαναν Ολυμπιονίκες προηγούμενων ετών αλλά και εξέχουσες προσωπικότητεςκαι συγκεκριμένα τιμήθηκαν:

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη (εκπροσωπήθηκε από τον πατέρα της) από τον Ολυμπιονίκη Γεώργιο Ρουμπάνη.
Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Stoiximan.gr Ιωάννη Σπανουδάκη.
Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής από τους Ολυμπιονίκες Σοφία Μπεκατώρου και τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο.
Οι 4ες Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη από τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα.
Ο 5ος Βύρων Κοκκαλάνης από τον Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο.
Η 6η τετράκωπος ελαφρών βαρών από τον Ολυμπιονίκη Στέλιο Μυγιάκη.
Η 6η Εθνική ομάδα πόλο από τις Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραϊτίδου και Γεωργία Ελληνάκη.
Ο 7ος Κώστας Φιλιππίδης από την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη.
Η 8η Βούλα Παπαχρήστου (εκπροσωπήθηκε από τον αδερφό της) από τη Βιργινία Κραβαριώτη.
Η 8η τετράκωπος βαρεών βαρών από τον Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ Αμάρ Αντάντι, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντενί Μασελιά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελπίδα και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Άννα Καραμανλή, Γιώργος Μαυρωτάς, Ολγα Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος της Καλλιπάτειρας Κατερίνα Παναγοπούλου, η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου, το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανοίγει απόψε την αγκαλιά της για να υποδεχθεί και να ευχαριστήσει τους αθλητές μας που έκαναν την Ελλάδα υπερήφανη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αυτά τα παιδιά που, παρά τα πολλά προβλήματα και εμπόδια που αντιμετώπισαν στην προετοιμασία τους, όχι μόνο έφεραν την Ελλάδα στην 26η θέση του πίνακα των μεταλλίων ανάμεσα σε 206 χώρες, αλλά το πιο σημαντικό: ξεχώρισαν με το ήθος, την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά τους.

Όμως εκτός από τους αθλητές μας, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους προπονητές τους, που κι αυτοί από την πλευρά τους, δίνουν το δικό τους σκληρό αγώνα και βέβαια τους γονείς που στέκονται δίπλα τους και ηθικά και οικονομικά.

Ακόμα οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ομοσπονδίες των Ολυμπιακών αθλημάτων για τη δουλειά που προσφέρουν, όπως επίσης και στους εθελοντές παράγοντες που, παρά τις επικρίσεις που κατά καιρούς δέχονται, προσπαθούν να δημιουργήσουν τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας για τους αθλητές μας.

Θα ήθελα όμως να κάνω και μία ξεχωριστή αναφορά στους Χορηγούς μας. Τους ανήκει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο από τις επιτυχίες του Ρίο, ειδικά δε, σε όσους συμμετείχαν στο πρωτοποριακό Πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο δρόμο για το Ρίο», που εμπνευσθήκαμε και υλοποιήσαμε πριν από δύο χρόνια. Όπως λένε μάλιστα οι αθλητές – και τους ευχαριστούμε γι’ αυτήν την αναγνώριση – το συγκεκριμένο Πρόγραμμα αποδείχθηκε σωτήριο για τις προσπάθειες τους. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τους άλλους χορηγούς που στηρίζουν τους αθλητές μας εδώ και πολλά χρόνια, όπως το Ίδρυμα Λεβέντη που μοιράζει, κάθε χρόνο ανελλιπώς και με αξιοκρατικά κριτήρια, υποτροφίες σε 28 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας στο Ρίο δεν θα πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτες. Πρέπει να αποτελέσουν μία νέα αφετηρία για την πορεία του αθλητικού κινήματος στην Ελλάδα. Ο στόχος μας από σήμερα θα είναι να μπει η Ελλάδα στις 20 πρώτες χώρες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΤΟΚΙΟ 2020 και να στείλουμε μία Ολυμπιακή Αποστολή με πάνω από 100 αθλητές.

Αυτό σημαίνει, ότι επιβάλλεται να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας από αύριο κιόλας. Θέλουμε τους Χορηγούς μας να συνεχίζουν να μας στηρίζουν αλλά και να έρθουν ακόμα περισσότεροι. Και αυτό διότι οι προκρίσεις πλέον έχουν γίνει πολύ δύσκολες, καθώς μειώνεται ο αριθμός των αθλητών στα παραδοσιακά αθλήματα και προστίθενται νέα αθλήματα, πολλά από τα οποία μάλιστα δεν καλλιεργούνται σε τόσο μεγάλη έκταση στην Ελλάδα.

Παρόλες τις δυσκολίες, μπορούμε να τα καταφέρουμε! Ο προγραμματισμός πρέπει να αρχίσει άμεσα και κυρίως να γίνει ενιαίος σχεδιασμός για τον αθλητισμό, με τη βοήθεια όλων. Ο αθλητισμός άλλωστε ενώνει, δεν χωρίζει. Μπορούμε να πετύχουμε και να γιορτάζουμε όλοι μαζί, όπως σήμερα, ακόμα περισσότερες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών».

Στο χαιρετισμό του ο κ. Σταύρος Κοντονής επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες αθλητές, με τις επιδόσεις τους και με τη εν γένει παρουσία τους απέδειξαν ότι ο συνδυασμός του ταλέντου, του ευ αγωνίζεσθαι, της προσήλωσης, της προσπάθειας και της επιμονής μπορεί να παράγει αποτελέσματα όπως αυτά που έφεραν ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες. Σας αναφέρω, επίσης, και είμαι περήφανος για αυτό, ότι δέχθηκα τα συγχαρητήρια πλείστων διεθνών παραγόντων του χώρου για την υποδειγματική συμπεριφορά των αθλητών και των συνοδών της ελληνικής αποστολής. Αξίζει να γίνει μνεία σε αυτό το γεγονός, καθώς ο αθλητισμός εκτός από ρεκόρ, επιδόσεις, αποτελέσματα παράγει -γεγονός εξίσου σημαντικό- πρότυπα και ποιεί ήθος. Επίσης, κορυφαίο στοιχείο για την Ελληνική Πολιτεία, είναι το γεγονός ότι οι διακρίσεις των αθλητών μας έγιναν χωρίς να υπάρχει καμία σκιά, καμία αμφισβήτηση, κανένας υπαινιγμός. Τα «καθαρά» μετάλλια των αθλητών μας είναι ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα, μια ανάσα αισιοδοξίας μπροστά στο γενικότερο ζόφο και την καχυποψία που επικρατεί στην διεθνή συζήτηση για τον αθλητισμό., και το ιδανικότερο παράδειγμα για τους νεότερους συναθλητές τους, ακόμα και τους αντιπάλους τους. Ένα μεγάλο "εύγε" λοιπόν, σε όσους κατέκτησαν μετάλλια, σε όσους έγιναν ολυμπιονίκες, και σε όσους συμμετείχαν. Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη τους είναι ο «καθαρός» αγώνας τους.»

Ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης μέλος του Δ.Σ. της STOIXIMAN - χορηγού της εκδήλωσης – τόνισε: «Στο πρόσωπο των αθλητών τιμούμε την προσπάθεια. Τιμούμε τον αγώνα τους να υπερβούν εαυτόν και να διακριθούν. Σας διαβεβαιώνουμε ότι και στο δρόμο προς το Τόκιο η STΟΙΧΙΜΑΝ θα είναι παρούσα καθώς στο εγχείρημα αυτό αντανακλάται απόλυτα και πιστά η δέσμευσή μας για την ενίσχυση του Ελληνικού Αθλητισμού αλλά και του Ολυμπισμού».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Χρήστος Γεωργίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ολυμπίων Κληροδοτημάτων που ήταν από τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και παραχώρησε για χρήση ευγενικά, το Ζάππειο Μέγαρο.

Πηγή onsports.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved