Βίκτωρ Ρέστης : Από ποιον ζητά με αγωγή 8,8 εκατομ. ευρώ
G-Business

Βίκτωρ Ρέστης : Από ποιον ζητά με αγωγή 8,8 εκατομ. ευρώ

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αγωγή της εταιρείας «Ποσειδών Πετροκλάμπ», συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Βίκτωρα Ρέστη εις βάρος του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη και επτά ακόμη δημοτικών συμβούλων.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκει «αναψυκτήριο» στην πλαζ του Αγ. Κοσμά, διεκδικεί αποζημίωση 8,8 εκατομμυρίων ευρώ για διαφυγόντα κέρδη που είχε εξαιτίας της πρωτοβουλίας του Δήμου Ελληνικού να γκρεμίσει το προστατευτικό κιγκλίδωμα που απαγόρευε την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία.
Τον Απρίλιο του 2007 το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις προκειμένου να πέσει η περίφραξη που υπήρχε στην παραλία του Αγ. Κοσμά. Μάλιστα ο δήμαρχος είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τον Ιούνιο του 2007, πολίτες με επικεφαλής δημάρχους των γύρω περιοχών, αφαίρεσαν τα κάγκελα.
Κατά τη συζήτηση της αγωγής κατέθεσε ο εκπρόσωπος της «Ποσειδών Πετροκλάμπ» κ. Σ. Γιαννόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η δράση των πολιτών «είχε ως αποτέλεσμα να λεηλατηθούν καταστήματα, να χάσει έσοδα η εταιρεία και να ματαιωθούν εκδηλώσεις» και ότι η επιχείρηση έχει υποστεί ζημία καθώς «σήμερα δεν έρχεται η ποιότητα του κόσμου που ερχόταν στο αναψυκτήριο, αλλά μόνον αλλοδαποί». Στον αντίποδα κατέθεσε η υποψήφια δήμαρχος Αθηνών με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», κ. Ελένη Πορτάλιου, που υποστήριξε ότι «τα νυχτερινά καταστήματα δεν έχουν σχέση με αναψυκτήρια ή τα εστιατόρια. Η παραλιακή το βράδυ μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο πάρκινγκ, ενώ έχουν γίνει κατασκευές σε απαγορευμένη ζώνη του αιγιαλού».


Πηγή: toblogtonkirion

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved