Η επιστολή της Λάσκαρη στο Υπουργείο Πολιτισμού για το "Αμφι-θέατρο" του Ευαγγελάτου
Showbiz

Η επιστολή της Λάσκαρη στο Υπουργείο Πολιτισμού για το "Αμφι-θέατρο" του Ευαγγελάτου

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητεί με επιστολή της η Ζωή Λάσκαρη προκειμένου να διασωθεί το ιστορικό «Αμφι-θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου στην Πλάκα και να μη βάλει λουκέτο. Η ηθοποιός προχώρησε στην πρωτοβουλία αυτή δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή της στον σημαντικό δημιουργό με τη μεγάλη προσφορά στον χώρο της τέχνης.

Στον «πατερούλη του πολιτισμού», όπως αποκαλεί τον σκηνοθέτη, «τον τελευταίο μιας γενιάς δασκάλων που αφιέρωσαν τη ζωή και την ψυχή τους στο ελληνικό θέατρο».

Η Ζωή Λάσκαρη με σκληρή γλώσσα καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά και αυτή του Φεστιβάλ Αθηνών που με την αδιαφορία τους οδήγησαν τον Σπύρο Ευαγγελάτο να κλείσει το θέατρό του. Υστερα από τριάντα έξι χρόνια λειτουργίας και με ενενήντα πέντε παραγωγές του παγκόσμιου, αλλά και του ελληνικού δραματολογίου, ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του, αδυνατώντας να αντεπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις.

«Ησουν πέρσι στην Επίδαυρο, όχι φέτος» απάντησε ο κ. Λούκος (διευθυντής του Φεστιβάλ) στον Σπύρο Ευαγγελάτο για τη φετινή πρότασή του. «Ανθρωπάκια της γραφειοκρατίας, πνιγμένα πίσω από τα πρωτόκολλα, σειρές προτεραιότητας, η σειρά μου, η σειρά σου, ένα απολίτιστο νηπιαγωγείο που χαρωπά τα δυο του χέρια τα χτυπά, αρκεί να βγάλει εις πέρας τους ισολογισμούς και να ισοφαρίσουν τα έσοδα με τα έξοδα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η ηθοποιός σύμφωνα με σημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας.

«Για ενάμιση χρόνο πάλευε ο σκηνοθέτης να συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού για να κουβεντιάσουν το θέμα. Δεν ισχύουν γι’ αυτόν οι προτροπές του πρωθυπουργού για “ανοιχτές πόρτες” στον κάθε πολίτη;» αναρωτιέται η Ζωή Λάσκαρη. Τη συμπαράστασή τους στον Σπύρο Ευαγγελάτο εκφράζουν επίσης η Πανελλήνια Ενωση Ελεύθερου Θεάτρου και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. «Το κλείσιμο ενός τέτοιου θεάτρου από έναν θεατράνθρωπο που τίμησε και τιμά την Ελλάδα αποκτά συμβολική σημασία, ιδίως σε αυτή την πολιτική, κοινωνική και οικονομική συγκυρία» αναφέρεται στην επιστολή της ΠΕΕΘ, ενώ σε εκείνη του ΣΕΗ επισημαίνεται: «Ανησυχούμε για την τύχη των μικρών θεάτρων. Η επίθεση εναντίον του πολιτισμού γενικότερα δεν έχει καμία σχέση με την κρίση».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved