Η εξωστρεφής, η εσωστρεφής πλευρά των πλανητών και οι «σκιές» τους
Astrology

Η εξωστρεφής, η εσωστρεφής πλευρά των πλανητών και οι «σκιές» τους

Εσύ τι απ' όλα χρησιμοποιείς;

Κάθε πλανήτης ή ουράνιο σώμα ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται, τις όψεις που κάνει, αλλά και τη δική μας επιλογή μπορεί να εκδηλώνει τις ιδιότητές του, είτε με εξωστρεφή είτε με εσωστρεφή τρόπο ή αλλιώς ενεργητικά και παθητικά. Και οι δύο εκδοχές είναι θεμιτές ως κύριες λειτουργίες και μπορεί να εξυπηρετούν επάξια τον σκοπό τους, ωστόσο έχουν και μια «σκιώδη» πλευρά, η οποία εμπεριέχει τα «κατά συνθήκη» ελαττώματα και συνήθως εμφανίζεται μαζί με την εκάστοτε κυρίαρχη τάση της οποίας είναι η Σκιά.

Για παράδειγμα, ένας εξωστρεφής Ποσειδώνας, μπορεί να είναι και εμψυχωτής αλλά και πλανευτής, όπως αντίστοιχα ένας εσωστρεφής Ποσειδώνας μπορεί να είναι το ίδιο πιστός και «κορόιδο».

Για να μειώσουμε την επιρροή της «σκιάς», πρέπει πρώτα να την αναγνωρίσουμε ως δικό μας χαρακτηριστικό (πολλές φορές την βλέπουμε-βιώνουμε μόνον ως προβαλλόμενη, δηλαδή στους άλλους και το περιβάλλον μας), να βελτιώσουμε δηλαδή το επίπεδο της αυτογνωσίας μας.

Πετυχαίνοντας αυτόν τον πρωταρχικό στόχο, είμαστε πλέον σε θέση να συμφιλιώσουμε τις αντίθετες ροπές, προχωρώντας στην ενοποίηση τους. Αυτό συνιστά μια όσμωση των συνειδητών και των ασυνείδητων περιεχομένων.

Πρακτικά και «χοντρικά» δηλαδή, να «ακούμε» όχι μόνον τη φωνή της λογικής αλλά να παίρνουμε υπόψη μας και τους «οιωνούς» της διαίσθησής μας. Ή το να μην θεωρούμε ότι ο κόσμος είναι μόνον αυτό που αντιλαμβάνονται οι -περιορισμένες- αισθήσεις μας και ότι τελικά συμμετέχουμε «μυστικιστικά» σε μια συμπαντική ενότητα.

Ακολουθεί ένας κωδικοποιημένος κατάλογος με την εξωστρεφή, την εσωστρεφή αλλά και την σκιώδη διάσταση των 13 -μέχρι στιγμής- ουρανίων σωμάτων, που θεωρώ πως έχουν «λόγο» σε ένα ωροσκόπιο.

Βρες εδώ που βρίσκονται οι δικοί σου πλανήτες

Ήλιος

Ενεργητικός: Ένα επιβλητικό «εγώ», ο πρωταγωνιστής, ο δημιουργός.

Σκιά: Υπεροψία, ματαιοδοξία, ναρκισσισμός. Ο εγωιστής.

Παθητικός: Προτεραιότητα στο εγώ των άλλων, δεύτερος ρόλος. Αυτός που δρα παρασκηνιακά. Ο χειροκροτητής.

Σκιά: Οπορτουνισμός, κάποιος που «άγεται και φέρεται». Ο συνωμότης.

Το Γενέθλιο Ωροσκόπιο είναι μοναδικό σε κάθε άνθρωπο και εξηγεί γιατί και πως σκεφτόμαστε και πράττουμε με τον τρόπο που το πράττουμε. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλους. Παράγγειλέ το ΕΔΩ!

Σελήνη

Ενεργητική: «Χειμαρρώδες» συναίσθημα, ταπεραμέντο. Κάποιος που πιάνει το σφυγμό του κοινού. Ο έχων συναισθηματική νοημοσύνη. Αγκαλιά, προστασία, μητρικό συναίσθημα.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved