Μήπως είσαι ιδιοφυΐα και δεν το ξέρεις; 9 στοιχεία που το φανερώνουν!
Astrology

Μήπως είσαι ιδιοφυΐα και δεν το ξέρεις; 9 στοιχεία που το φανερώνουν!

Πόσα από αυτά έχεις;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα (όπως και αρκετών άλλων χωρών) εστιάζει πολύ στο βαθμό του κάθε παιδιού και τα βαθμολογεί όλα με ανάλογα με τις επιδόσεις στα μαθήματα της τάξης τους. Αν μπορεί να αποστηθίσει ολόκληρα κατεβατά, αν πήρε στο διαγώνισμα «20», τότε θεωρείται εξαιρετικά καλός μαθητής και το πιο έξυπνο. Τι γίνεται όμως με το παιδί που έχει «10» ή «9», «Β» ή «Γ»; Είναι κακός μαθητής ή χαζό;

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες χρόνων, η εξυπνάδα -και πολύ περισσότερο η ιδιοφυΐα- δεν έχει να κάνει με την απόδοση ενός ατόμου στο σχολείο. Πάρε για παράδειγμα τον Αϊνστάιν, που ήταν σκράπα σε αρκετά μαθήματα ή τον Έντισον που αξιολογήθηκε από τους δασκάλους του «διανοητικά ανεπαρκής» και τον απέβαλαν από το σχολείο.

Πώς φαίνεται μια ιδιοφυΐα; Από τα παρακάτω 9 στοιχεία που σου παρουσιάζουμε! Εσύ πόσα από αυτά έχεις;

1. Ενσυναίσθηση

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι το να έχεις υψηλό συναισθηματικό δείκτη είναι πολύ σημαντικό για να λέγεσαι «έξυπνος άνθρωπος». Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γενικά συντονισμένοι με τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους, αντιλαμβάνονται τι γίνεται στο περιβάλλον τους και έτσι μπορούν να πιάσουν οποιαδήποτε ενέργεια κοντά τους. Η ενσυναίσθηση συνδέει δύο άτομα σε πολύ προσωπικό επίπεδο και επομένως για να μπορέσει κάποιος να το κάνει, είναι απαραίτητο να έχει υψηλό επίπεδο νοημοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved