Astrology

Αστρολογική εφημερία Σάββατο 22/8

Ο Αιγόκερως στην κοινωνική εξέλιξηΟ Αιγόκερως παραδοσιακά συνδέεται με κάθε μορφή διακυβέρνησης, συγκροτώντας με τον Καρκίνο το βασικό δίπολο λαών και ηγεμόνων.Δείχνει λοιπόν απολύτως φυσιολογικό κάθε διέλευση αργού πλανήτη από το ζώδιο να ορίζει νέες ισορροπίες στα παγκόσμια κέντρα εξουσίας. Πολύ δε, περισσότερο μια σύνοδος αργών πλανητών...

Η Νέα ΡώμηΟι σύνοδοι του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, χαρακτηρίζουν την εποχή μας και δίνουν μία από τις βασικές κατευθύνσεις του πολιτισμού μας. Από το 1821, μέσω εθνικισμών και διεθνισμών, κατευθύνουν προς την "παγκοσμιοποίηση" στην εγκαθίδρυση δηλαδή μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, ανάλογης της Ρωμαϊκής, που κυριάρχησε πριν 2000 χρόνια με τις συνόδους των δύο πλανητών στο απέναντι ζώδιο, τον Καρκίνο. Η πολικότητα ποτέ δεν ...πεθαίνει, όμως και οι εθνικές ταυτότητες δεν χάνονται τόσο εύκολα ! Οι σύνοδοι των δύο πλανητών όχι μόνον στον Αιγόκερω αλλά και στα υπόλοιπα παρορμητικά ζώδια, συνδέονται με την Ευρωπαϊκή ανά-συγκρότηση και ανάπτυξη. Αντίθετα οι σύνοδοι στο "σταθερό σταυρό" λειτουργούν για τη γηραιά ήπειρο εντελώς αποσταθεροποιητικά. Από αυτήν την άποψη έχουμε μπροστά μας ακόμη 150 χρόνια ...φαγούρας μέχρι να γίνει η πρώτη σύνοδος στον Υδροχόο, να διαλυθούν όλα να ησυχάσουμε...

 

Ο ΠλούτωναςΟ κύκλος της ακμής και της παρακμής των πολιτισμών επηρεάζεται σαφώς και από τις διελεύσεις του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω-καλή ώρα. Για άλλους ο κύκλος ανοίγει και για άλλους κλείνει. Και μέσα στα επόμενα χρόνια έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά...#Δυστυχώς οι καυγάδες των μεγάλων για τις ...καρέκλες θίγει άμεσα την παγκόσμια ειρήνη και μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε τη σχετική ύφεση των τελευταίων ετών. Όλες οι διεθνείς κρίσεις, ακόμη και οι πλέον περιφερειακές, θα τείνουν να γίνουν κεντρικές βάζοντας στο παιχνίδι όλους όσους θεωρούν ότι θίγονται τα συμφέροντα τους.Αμέσως μετά το 2010, που ο Ουρανός θα περάσει στον Κριό, η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Το τετράγωνο των δύο πλανητών, με τη συνδρομή πότε του Δία και πότε του Κρόνου, από τον Κριό και το Ζυγό αντίστοιχα, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση ακραίων τάσεων στην κοινωνία και την πολιτική. Και ακόμη κι αν γλιτώσουμε την άμεση ανάφλεξη, η ...αχλάδα έχει μακριά ουρά. Οι άνθρωποι και οι καταστάσεις, που θα γεννηθούν εκείνη την περίοδο, θα είναι μόνιμοι φορείς του ...μικρόβιου της ανατροπής και της ανισορροπίας. Η εκδήλωση της ...νόσου μπορεί να συμβεί 20 η 30 χρόνια μετά με ανάλογα αποτελέσματα.Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο, η Φύση να προλάβει τους ανθρώπους...

 

Η κορυφή των κυμάτωνΑστρολογικά, η ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος δεν είναι όπως φαίνεται, μόνο μια υπόθεση του άξονα Ιχθύων-Παρθένου αλλά όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, μεγάλο μερίδιο «ευθύνης» έχει και ο Αιγόκερως. Πρώτα απ’ όλα η βιομηχανική επανάσταση-βασική αιτία της ραγδαίας θερμοκρασιακής αύξησης του πλανήτη- ξεκίνησε με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (1762-78) και διευρύνθηκε ουσιαστικά μετά την πρώτη σύνοδο του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο το 1821. Το ίδιο το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» ανιχνεύθηκε το 1824 με τους δύο πλανήτες να βρίσκονται ακόμη στον Αιγόκερω και φυσικά ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι συνεχίστηκε ύστερα από την δεύτερη-και πιο πρόσφατη-σύνοδο του 1993. Το καμπανάκι, που χτυπά έχει και ένα προϊστορικό προηγούμενο, όσον αφορά το ίδιο ζώδιο: Την τελευταία φορά που έλιωσαν οι πάγοι και ο πλανήτης έγινε άνω-κάτω (περίπου το 12.000 π Χ) μόλις είχε ξεκινήσει η σειρά των συνόδων του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα-που αλλού-στον Αιγόκερω. Όταν τελείωσαν η Ατλαντίδα δεν υπήρχε πια, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Πλάτωνα. Όμως, ακόμη και εκείνοι, που δεν συμφωνούν με αυτό, γνωρίζουν ότι εκείνη την περίοδο, εκτός από τους κατακλυσμούς των υδάτων σε στεριανές κοιλότητες, υπήρξαν και απότομες καταβυθίσεις μεγάλων τμημάτων της ξηράς, οφειλόμενες στην αλλαγή της ισορροπίας του βάρους ανάμεσα στο γήινο φλοιό και τον όγκο των υδάτων. Και ίσως οι προϊστορικοί ...αστρολόγοι πρόγονοί μας να διατήρησαν τη μνήμη αυτού του κατακλυσμιαίου γεγονότος στην ετυμολογία της λέξης Αιγόκερως, που βέβαια δεν εννοεί κάποιο φιλόδοξο κατσικάκι, που ψάχνει το μπαμπά του αλλά τις κορυφές των κυμάτων (αιγές+κέρας).

 

Τα επτά τετράγωναΗ συσχέτιση του Αιγόκερω με την περιβαλλοντολογική ισορροπία-την υγεία του πλανήτη-συνάδει με την υπόθεση της ύπαρξης ενός «παγκόσμιου ωροσκοπίου», όπου ο άξονας Αιγόκερω-Καρκίνου κατέχει θέση 6ου και 12ου οίκου, των αντίστοιχων δηλαδή, ως προς το περιεχόμενό τους, με την Παρθένο και τους Ιχθύες: Υγεία, εργασία, εκβιομηχάνιση, φυσική ισορροπία, ψυχοτρόπες ουσίες, τέχνη και μεταφυσική. Έτσι τελικά, μία σύνοδος αργών πλανητών στον Αιγόκερω την Εποχή των Ιχθύων μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως προς τα οικολογικά προβλήματα.Σε αυτό βέβαια συντελεί και η σύνοδος του Ουρανού με τον Πλούτωνα, που έγινε στην Παρθένο τη δεκαετία του 60, ορίζοντας μια μεγάλη περίοδο (πρακτικά όλον τον 21ο αιώνα) όπου όλα τα προαναφερθέντα θέματα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Αν τώρα, θελήσουμε να κάνουμε μία εκτίμηση για το πότε μπορεί «να ξεχειλίσει το ποτήρι», δεν μπορούμε να μη σταθούμε και πάλι στα επαναλαμβανόμενα τετράγωνα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω με τον Ουρανό στον Κριό. Επτά τετράγωνα μέχρι το 2015 (τι στην ευχή, κάποιο δεν θα ...πιάσει;) Με τέτοια πίεση ο πλανήτης μας είναι πολύ πιθανόν να περάσει στην ...αντεπίθεση, πριν οι άνθρωποι ανακαλύψουν κάποιο νέο τρόπο για να τον καταστρέψουν. Εκείνα τα χρόνια ίσως αντιληφθούμε ποιά πραγματικά μπορεί να είναι τα «ακραία καιρικά φαινόμενα»...

Οι πλανητικές επιρροές της ημέραςΤο τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό αναμένεται να ανακατέψει κι άλλο την ...τράπουλα των προσωπικών σχέσεων, αίροντας προκαταλήψεις και αναστολές και διευκολύνοντας πρακτικά τις επαφές μεταξύ ατόμων διαφορετικής νοοτροπίας η κοινωνικής θέσης.Αν και η φύση του τριγώνου δεν είναι πιεστική, σε κάποιες περιπτώσεις η αλλαγή στάσης η τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν, ενδέχεται να δημιουργήσουν μικρές η μεγαλύτερες κρίσεις.Σε κάθε περίπτωση όμως η διαφορετικότητα και η ανανέωση των ενδιαφερόντων θα κάνει τις ζωές μας πιο ...πικάντικες.

 

ΓενέθλιαΟ Τζων Λη Χούκερ, ένα από τα «ιερά τέρατα» του rythm n’ blues, γεννήθηκε στις 22/8/17 (ώρα άγνωστη) στην Coahoma County του Μισισιπή.Λέων με Σελήνη στο Ζυγό συνεργάστηκε κατά περιόδους με άλλους μεγάλους μουσικούς, όπως ο Ντύλαν, ο Βαν Μόρισον και ο Σαντάνα, ενώ τα τραγούδια του έχουν διασκευαστεί από πλειάδα καλλιτεχνών της ροκ σκηνής.Στο ωροσκόπιο του ξεχωρίζει η σύνοδος του Κρόνου με τον Ποσειδώνα στο Λέοντα, που έχει σύνοδο με τον αστρικό Ήλιο του. Αν αναλογιστούμε ότι ο Χούκερ ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα αμέσως μετά την επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του (το 1948) και μέχρι το θάνατο του το 2001 ήταν ακόμη ενεργός μπλουζίστας, ο συνδυασμός του Κρόνου με τον Ποσειδώνα φαίνεται να είχε πράγματι το ...γενικό πρόσταγμα στο ωροσκόπιο του. Οι δύο πλανήτες στην αστρική τους εκδοχή κάνουν σύνοδο με τον τροπικό Άρη του Χούκερ στον Καρκίνο και τετράγωνο με την τροπική Δήμητρα στο Ζυγό, δίνοντας έτσι μια πιο συγκεκριμένη διάσταση στη δυναμική όψη του Άρη με τη Δήμητρα, που γενικότερα απαντάται σε πολλά ωροσκόπια ροκ καλλιτεχνών.

 

Γιάννης Ριζόπουλος

 

Ο Αιγόκερως στην κοινωνική εξέλιξη
Ο Αιγόκερως παραδοσιακά συνδέεται με κάθε μορφή διακυβέρνησης, συγκροτώντας με τον Καρκίνο το βασικό δίπολο λαών και ηγεμόνων.
Δείχνει λοιπόν απολύτως φυσιολογικό κάθε διέλευση αργού πλανήτη από το ζώδιο να ορίζει νέες ισορροπίες στα παγκόσμια κέντρα εξουσίας. Πολύ δε, περισσότερο μια σύνοδος αργών πλανητών...


Η Νέα Ρώμη
Οι σύνοδοι του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, χαρακτηρίζουν την εποχή μας και δίνουν μία από τις βασικές κατευθύνσεις του πολιτισμού μας.
Από το 1821, μέσω εθνικισμών και διεθνισμών, κατευθύνουν προς την "παγκοσμιοποίηση" στην εγκαθίδρυση δηλαδή μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, ανάλογης της Ρωμαϊκής, που κυριάρχησε πριν 2000 χρόνια με τις συνόδους των δύο πλανητών στο απέναντι ζώδιο, τον Καρκίνο.
Η πολικότητα ποτέ δεν ...πεθαίνει, όμως και οι εθνικές ταυτότητες δεν χάνονται τόσο εύκολα !
Οι σύνοδοι των δύο πλανητών όχι μόνον στον Αιγόκερω αλλά και στα υπόλοιπα παρορμητικά ζώδια, συνδέονται με την Ευρωπαϊκή ανά-συγκρότηση και ανάπτυξη. Αντίθετα οι σύνοδοι στο "σταθερό σταυρό" λειτουργούν για τη γηραιά ήπειρο εντελώς αποσταθεροποιητικά. Από αυτήν την άποψη έχουμε μπροστά μας ακόμη 150 χρόνια ...φαγούρας μέχρι να γίνει η πρώτη σύνοδος στον Υδροχόο, να διαλυθούν όλα να ησυχάσουμε...

Ο Πλούτωνας
Ο κύκλος της ακμής και της παρακμής των πολιτισμών επηρεάζεται σαφώς και από τις διελεύσεις του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω-καλή ώρα. Για άλλους ο κύκλος ανοίγει και για άλλους κλείνει. Και μέσα στα επόμενα χρόνια έχουμε να δούμε και να ζήσουμε πολλά...
#Δυστυχώς οι καυγάδες των μεγάλων για τις ...καρέκλες θίγει άμεσα την παγκόσμια ειρήνη και μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε τη σχετική ύφεση των τελευταίων ετών. Όλες οι διεθνείς κρίσεις, ακόμη και οι πλέον περιφερειακές, θα τείνουν να γίνουν κεντρικές βάζοντας στο παιχνίδι όλους όσους θεωρούν ότι θίγονται τα συμφέροντα τους.
Αμέσως μετά το 2010, που ο Ουρανός θα περάσει στον Κριό, η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. Το τετράγωνο των δύο πλανητών, με τη συνδρομή πότε του Δία και πότε του Κρόνου, από τον Κριό και το Ζυγό αντίστοιχα, δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την εμφάνιση ακραίων τάσεων στην κοινωνία και την πολιτική.
Και ακόμη κι αν γλιτώσουμε την άμεση ανάφλεξη, η ...αχλάδα έχει μακριά ουρά.
Οι άνθρωποι και οι καταστάσεις, που θα γεννηθούν εκείνη την περίοδο, θα είναι μόνιμοι φορείς του ...μικρόβιου της ανατροπής και της ανισορροπίας.
Η εκδήλωση της ...νόσου μπορεί να συμβεί 20 η 30 χρόνια μετά με ανάλογα αποτελέσματα.
Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο, η Φύση να προλάβει τους ανθρώπους...

Η κορυφή των κυμάτων
Αστρολογικά, η ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος δεν είναι όπως φαίνεται, μόνο μια υπόθεση του άξονα Ιχθύων-Παρθένου αλλά όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, μεγάλο μερίδιο «ευθύνης» έχει και ο Αιγόκερως.
Πρώτα απ’ όλα η βιομηχανική επανάσταση-βασική αιτία της ραγδαίας θερμοκρασιακής αύξησης του πλανήτη- ξεκίνησε με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (1762-78) και διευρύνθηκε ουσιαστικά μετά την πρώτη σύνοδο του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο το 1821.
Το ίδιο το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» ανιχνεύθηκε το 1824 με τους δύο πλανήτες να βρίσκονται ακόμη στον Αιγόκερω και φυσικά ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι συνεχίστηκε ύστερα από την δεύτερη-και πιο πρόσφατη-σύνοδο του 1993. Το καμπανάκι, που χτυπά έχει και ένα προϊστορικό προηγούμενο, όσον αφορά το ίδιο ζώδιο: Την τελευταία φορά που έλιωσαν οι πάγοι και ο πλανήτης έγινε άνω-κάτω (περίπου το 12.000 π Χ) μόλις είχε ξεκινήσει η σειρά των συνόδων του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα-που αλλού-στον Αιγόκερω.
Όταν τελείωσαν η Ατλαντίδα δεν υπήρχε πια, τουλάχιστον σύμφωνα με τον Πλάτωνα.
Όμως, ακόμη και εκείνοι, που δεν συμφωνούν με αυτό, γνωρίζουν ότι εκείνη την περίοδο, εκτός από τους κατακλυσμούς των υδάτων σε στεριανές κοιλότητες, υπήρξαν και απότομες καταβυθίσεις μεγάλων τμημάτων της ξηράς, οφειλόμενες στην αλλαγή της ισορροπίας του βάρους ανάμεσα στο γήινο φλοιό και τον όγκο των υδάτων.
Και ίσως οι προϊστορικοί ...αστρολόγοι πρόγονοί μας να διατήρησαν τη μνήμη αυτού του κατακλυσμιαίου γεγονότος στην ετυμολογία της λέξης Αιγόκερως, που βέβαια δεν εννοεί κάποιο φιλόδοξο κατσικάκι, που ψάχνει το μπαμπά του αλλά τις κορυφές των κυμάτων (αιγές+κέρας).

Τα επτά τετράγωνα
Η συσχέτιση του Αιγόκερω με την περιβαλλοντολογική ισορροπία-την υγεία του πλανήτη-συνάδει με την υπόθεση της ύπαρξης ενός «παγκόσμιου ωροσκοπίου», όπου ο άξονας Αιγόκερω-Καρκίνου κατέχει θέση 6ου και 12ου οίκου, των αντίστοιχων δηλαδή, ως προς το περιεχόμενό τους, με την Παρθένο και τους Ιχθύες: Υγεία, εργασία, εκβιομηχάνιση, φυσική ισορροπία, ψυχοτρόπες ουσίες, τέχνη και μεταφυσική.
Έτσι τελικά, μία σύνοδος αργών πλανητών στον Αιγόκερω την Εποχή των Ιχθύων μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως προς τα οικολογικά προβλήματα.
Σε αυτό βέβαια συντελεί και η σύνοδος του Ουρανού με τον Πλούτωνα, που έγινε στην Παρθένο τη δεκαετία του 60, ορίζοντας μια μεγάλη περίοδο (πρακτικά όλον τον 21ο αιώνα) όπου όλα τα προαναφερθέντα θέματα θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Αν τώρα, θελήσουμε να κάνουμε μία εκτίμηση για το πότε μπορεί «να ξεχειλίσει το ποτήρι», δεν μπορούμε να μη σταθούμε και πάλι στα επαναλαμβανόμενα τετράγωνα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω με τον Ουρανό στον Κριό. Επτά τετράγωνα μέχρι το 2015 (τι στην ευχή, κάποιο δεν θα ...πιάσει;) Με τέτοια πίεση ο πλανήτης μας είναι πολύ πιθανόν να περάσει στην ...αντεπίθεση, πριν οι άνθρωποι ανακαλύψουν κάποιο νέο τρόπο για να τον καταστρέψουν. Εκείνα τα χρόνια ίσως αντιληφθούμε ποιά πραγματικά μπορεί να είναι τα «ακραία καιρικά φαινόμενα»...


Οι πλανητικές επιρροές της ημέρας
Το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό αναμένεται να ανακατέψει κι άλλο την ...τράπουλα των προσωπικών σχέσεων, αίροντας προκαταλήψεις και αναστολές και διευκολύνοντας πρακτικά τις επαφές μεταξύ ατόμων διαφορετικής νοοτροπίας η κοινωνικής θέσης.
Αν και η φύση του τριγώνου δεν είναι πιεστική, σε κάποιες περιπτώσεις η αλλαγή στάσης η τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν, ενδέχεται να δημιουργήσουν μικρές η μεγαλύτερες κρίσεις.
Σε κάθε περίπτωση όμως η διαφορετικότητα και η ανανέωση των ενδιαφερόντων θα κάνει τις ζωές μας πιο ...πικάντικες.

Γενέθλια
Ο Τζων Λη Χούκερ, ένα από τα «ιερά τέρατα» του rythm n’ blues, γεννήθηκε στις 22/8/17 (ώρα άγνωστη) στην Coahoma County του Μισισιπή.
Λέων με Σελήνη στο Ζυγό συνεργάστηκε κατά περιόδους με άλλους μεγάλους μουσικούς, όπως ο Ντύλαν, ο Βαν Μόρισον και ο Σαντάνα, ενώ τα τραγούδια του έχουν διασκευαστεί από πλειάδα καλλιτεχνών της ροκ σκηνής.
Στο ωροσκόπιο του ξεχωρίζει η σύνοδος του Κρόνου με τον Ποσειδώνα στο Λέοντα, που έχει σύνοδο με τον αστρικό Ήλιο του.
Αν αναλογιστούμε ότι ο Χούκερ ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα αμέσως μετά την επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του (το 1948) και μέχρι το θάνατο του το 2001 ήταν ακόμη ενεργός μπλουζίστας, ο συνδυασμός του Κρόνου με τον Ποσειδώνα φαίνεται να είχε πράγματι το ...γενικό πρόσταγμα στο ωροσκόπιο του.
Οι δύο πλανήτες στην αστρική τους εκδοχή κάνουν σύνοδο με τον τροπικό Άρη του Χούκερ στον Καρκίνο και τετράγωνο με την τροπική Δήμητρα στο Ζυγό, δίνοντας έτσι μια πιο συγκεκριμένη διάσταση στη δυναμική όψη του Άρη με τη Δήμητρα, που γενικότερα απαντάται σε πολλά ωροσκόπια ροκ καλλιτεχνών.

Γιάννης Ριζόπουλος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved