Astrology

Αστρολογική Εφημερία Τρίτη 25/8

Οι 12 οίκοιΟι οίκοι (εναλλακτικά αποκαλούνται και «σπίτια») προέρχονται από τη διαίρεση του αστρολογικού χάρτη, αρχικά σε τέσσερα τμήματα (τεταρτημόρια), που ορίζονται από δύο άξονες: Του Ωροσκόπου (Ascendant) με τη Δύση (Descendant) και του Μεσουρανήματος (MC) με το Ναδίρ (IC).Ακολούθως τα τεταρτημόρια τριχοτομούνται με αποτέλεσμα την ύπαρξη 3Χ4=12 τμημάτων. Κάθε τμήμα (οίκος) ορίζεται από την ακμή του, που θεωρείται περιοχή εξαιρετικής ευαισθησίας.

Οι οίκοι ερμηνευτικά επισημαίνουν περιοχές συμβάντων, συσχετίζονται δηλαδή, με διάφορους τομείς της ζωής μας: Γάμος, καριέρα, υγεία, παιδιά κλπ.Ο 1ος, ο 4ος, ο 7ος και ο 10ος καλούνται γωνιακοί οίκοι και η παρουσία πλανητών σε αυτούς επηρεάζει συνολικά το ωροσκόπιο και τις επιλογές μας. Έχουν δηλαδή μια δυναμική που ξεπερνά τα στενά όρια μιας συγκεκριμένης «περιοχής συμβάντων».Σαν παράδειγμα μπορώ να αναφέρω τον οικογενειακό τομέα (4ος οίκος), που η κατάσταση του και τα παιδικά μας βιώματα μας ακολουθούν για ...μια ζωή.

Υπάρχουν αρκετά συστήματα οικοθεσίας, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι ακμές των οίκων μπορεί να παίρνουν διαφορετικές τιμές (μόνον ο Ωροσκόπος είναι κοινός σε όλα τα συστήματα). Εξ αιτίας αυτής της διαφορετικότητας κάποιοι πλανήτες ενδέχεται να βρεθούν σε άλλον οίκο.Κανένα σύστημα δεν είναι εξ ορισμού σωστό. Γι αυτό κάθε μελετητής της Αστρολογίας είναι ...υποχρεωμένος να τσεκάρει κάθε χάρτη χωριστά, μέχρι να καταλήξει στην ορθότερη επιλογή.Τα πιο δημοφιλή συστήματα οικοθεσίας είναι σήμερα το Placidus και το Koch.Το Campanus χρησιμοποιείται κυρίως από τους χρήστες του αστρικού ζωδιακού, ενώ το Regiomontanus από όσους ασκούν την Ωριαία Αστρολογία (Horary).Σε όλα αυτά τα συστήματα ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα και βέβαια τα απέναντι τους σημεία (η ακμή του 7ου και του 4ου οίκου) είναι κοινά. Οι οίκοι είναι άνισοι μεταξύ τους, μπορεί δηλαδή κάποιος να εκτείνεται σε 20 μοίρες και ένας άλλος σε 40.Για πολύ βόρεια η νότια πλάτη, όπου η ανισότητα των οίκων ...ξεπερνάει τα όρια χρησιμοποιείται συχνά το σύστημα των Ίσων Οίκων, όπου η ακμή του 4ου και του 10ου οίκου δεν συμπίπτει συνήθως με το Μεσουράνημα.

Μια από τις βασικές αρχές που διέπει τη λειτουργικότητα των οίκων είναι η πολικότητα, η συσχέτιση δηλαδή και η «ανταλλαγή περιεχομένων» του κάθε οίκου με τον απέναντι του. Για παράδειγμα μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ένας πλανήτης στον 6ο οίκο λειτουργεί πρακτικά και στον 12ο.Γι αυτό είναι ασφαλέστερο να εξετάζουμε τους οίκους σαν ζευγάρια (1-7, 2-8, 3-9, 4-10, 5-11, 6-12) και όχι τον καθένα μόνο του.

 

Οι πλανητικές επιρροές της ημέραςΔυστυχώς το φινάλε των όψεων του Άρη με τους αργούς πλανήτες ήταν αρκούντως καταστροφικό.Οπωσδήποτε σε προσωπικό επίπεδο, ο καθένας μας έχει η μπορεί να βρει τον τρόπο για να διαχειριστεί τις πλανητικές πιέσεις αλλά σε μαζικό επίπεδο κάθε ανάλογη διαχείριση είναι σχεδόν αδύνατη. Έτσι για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας καταστροφικής λαίλαπας, που με δεδομένη τη συμμετοχή του Πλούτωνα είναι βέβαιο ότι δεν ξέσπασε τυχαία...Η είσοδος του Άρη στον Καρκίνο (στις 20:15) βάζει ...φωτιά στα παρορμητικά ζώδια, που καλό είναι να αντιμετωπίσουν τις όποιες εντάσεις με σχετική νηφαλιότητα.Η ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών είναι προτιμότερο να μετατεθεί στο άμεσο μέλλον.Όσο για τις γενικότερες επιδράσεις, οι υπονομεύσεις πάσης φύσεως συνεχίζονται και είναι πιθανόν να έρθουν στο φως οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας υπόθεσης. Από την άλλη πλευρά η ένταση μεταφέρεται στα νερά (θάλασσες, λίμνες και ...πισίνες) και τουλάχιστον για τις δύο επόμενες ημέρες λάβετε τα μέτρα σας και μην πηγαίνετε γυρεύοντας...

 

ΓενέθλιαΗ Κλώντια Σίφερ, μοντέλο, ηθοποιός και μια από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, γεννήθηκε στις 25/8/70 (ώρα 12:10) στο Rheinburg της Γερμανίας.

Παρθένος με ωροσκόπο στο Σκορπιό και Σελήνη στους Διδύμους έχει σχεδόν το ίδιο ωροσκόπιο με τον Ρίβερ Φοίνιξ, που γεννήθηκε δύο ημέρες πριν. Και οι δύο είχαν από νωρίς μια λαμπρή καριέρα, οφειλόμενη στην αμέριστη συμπαράσταση του Δία και της Δήμητρας, ενώ ξεχώρισαν επίσης για τη φυσική τους ομορφιά (ο αστρικός ωροσκόπος σε σύνοδο με την τροπική Αφροδίτη). Ωστόσο η μοίρα τους ήταν πολύ διαφορετική...Η κρίσιμες λεπτομέρειες που κατηύθυναν σε ένα τόσο διαφορετικό αποτέλεσμα είναι κατ’ αρχάς η θέση της Σελήνης σε άλλο ζώδιο (ο Φοίνιξ την είχε στον Ταύρο) και βέβαια η διαφορετικότητα του φύλου, που παραπέμπει σε άλλου τύπου «χρήση» της ενέργειας των Φώτων.

 

Άλλος ...ΚρόνοςΟπωσδήποτε όμως το διαφορετικό κοινωνικό και οικογενειακό υπόβαθρο είχε τη μεγαλύτερη σημασία. Αστρολογικά, αυτό το στοιχείο μπορεί να περιγραφεί ως «διαφορετικός Κρόνος». Οι αρχές δηλαδή με τις οποίες μεγάλωσαν τα δύο παιδιά ήταν διαμετρικά αντίθετες. Ο Φοίνιξ ανδρώθηκε στο ...χύμα με μια χίπικη κουλτούρα, ζητιανεύοντας στους δρόμους, ενώ η Σίφερ στα νιάτα της ήταν μια «τυπική» Κρόνια προσωπικότητα που ...ντρεπόταν για το ύψος και τα φυσικά της προσόντα. Έτσι τελικά οι ενεργειακές ισορροπίες στο χάρτη τους είχαν άλλη αφετηρία και άλλη εξέλιξη...

 

Κι άλλος ...ΠοσειδώναςΚαι στα δύο ωροσκόπια υπάρχουν η σύνοδος του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Πλούτωνα και το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο με όλους τους πλανήτες να βρίσκονται στους ίδιους οίκους. Οι παραισθήσεις και η επαφή με πτυχές της «σκοτεινής» πλευρά είναι κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο περιπτώσεις. Μάλιστα η Σίφερ έχει και τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, με τη Σελήνη να βρίσκεται στον 8ο οίκο, κάτι που θεωρητικά θα μπορούσε να την μπλέξει σε περιπέτειες. Χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής και των επιλογών της, είναι γεγονός ότι ερμηνευτικά αυτή η συγκεκριμένη όψη δημιουργεί κάποιες απορίες...

Ο Ποσειδώνας της Σίφερ είναι εξαιρετικά ενεργός-όσο και του Φοίνιξ-με μια διαφορά: Έχει αντίθεση με την αστρική και όχι με την τροπική Σελήνη.Η βασική διαφορά των ίδιο-συναστριακών όψεων από τις «κανονικές» είναι ότι οι πρώτες περιγράφουν γεγονότα και όχι ψυχολογικές παραμέτρους.Ο Φοίνιξ ουσιαστικά ...καταλήφθηκε από το θηλυκό «δαιμονικό» αρχέτυπο της προβληματικής Σελήνης του, ενώ η Σίφερ βίωσε καταστάσεις-εξαιρετικά Ποσειδώνιες-που δεν ήταν απόρροια του χαρακτήρα της αλλά απλά ...της έτυχαν. Και αναφέρομαι κυρίως στη θητεία της ως guest star στα μαγικά κόλπα του πάλαι ποτέ αρραβωνιαστικού της Ντέηβιντ Κόπερφηλντ, που κατά περίπτωση, την εξαφάνιζε, την έκοβε στα δύο, την έβραζε η την αποκεφάλιζε... Ο σύγχρονος «μάγος» ενσάρκωσε με πολύ παραστατικό τρόπο τόσο την Ποσειδώνια, όσο και την Πλουτώνια ενέργεια, που ...ξεχειλίζει στο χάρτη της Σίφερ.

Μία ακόμη σημαντική διαφορά προκύπτει από τη θέση του Δία, που στην περίπτωση του Φοίνιξ είναι πάνω στον ωροσκόπο του (για τη σημασία αυτής της συνόδου, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη, μπορείτε να ανατρέξετε στην Αστρολογική Εφημερία της περασμένης Κυριακής).

Τέλος αξίζει να αναφερθεί και η γόνιμη διαχείριση και αφομοίωση της ενέργειας του Άρη από την πλευρά της Σίφερ. Στον ελεύθερο χρόνο της εξασκείται στο σκι, την ιππασία, το τένις και τη ζωγραφική.

 

Γιάννης Ριζόπουλος

 

Οι 12 οίκοι
Οι οίκοι (εναλλακτικά αποκαλούνται και «σπίτια») προέρχονται από τη διαίρεση του αστρολογικού χάρτη, αρχικά σε τέσσερα τμήματα (τεταρτημόρια), που ορίζονται από δύο άξονες: Του Ωροσκόπου (Ascendant) με τη Δύση (Descendant) και του Μεσουρανήματος (MC) με το Ναδίρ (IC).
Ακολούθως τα τεταρτημόρια τριχοτομούνται με αποτέλεσμα την ύπαρξη 3Χ4=12 τμημάτων. Κάθε τμήμα (οίκος) ορίζεται από την ακμή του, που θεωρείται περιοχή εξαιρετικής ευαισθησίας.

Οι οίκοι ερμηνευτικά επισημαίνουν περιοχές συμβάντων, συσχετίζονται δηλαδή, με διάφορους τομείς της ζωής μας: Γάμος, καριέρα, υγεία, παιδιά κλπ.
Ο 1ος, ο 4ος, ο 7ος και ο 10ος καλούνται γωνιακοί οίκοι και η παρουσία πλανητών σε αυτούς επηρεάζει συνολικά το ωροσκόπιο και τις επιλογές μας. Έχουν δηλαδή μια δυναμική που ξεπερνά τα στενά όρια μιας συγκεκριμένης «περιοχής συμβάντων».
Σαν παράδειγμα μπορώ να αναφέρω τον οικογενειακό τομέα (4ος οίκος), που η κατάσταση του και τα παιδικά μας βιώματα μας ακολουθούν για ...μια ζωή.

Υπάρχουν αρκετά συστήματα οικοθεσίας, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι οι ακμές των οίκων μπορεί να παίρνουν διαφορετικές τιμές (μόνον ο Ωροσκόπος είναι κοινός σε όλα τα συστήματα).
Εξ αιτίας αυτής της διαφορετικότητας κάποιοι πλανήτες ενδέχεται να βρεθούν σε άλλον οίκο.
Κανένα σύστημα δεν είναι εξ ορισμού σωστό. Γι αυτό κάθε μελετητής της Αστρολογίας είναι ...υποχρεωμένος να τσεκάρει κάθε χάρτη χωριστά, μέχρι να καταλήξει στην ορθότερη επιλογή.
Τα πιο δημοφιλή συστήματα οικοθεσίας είναι σήμερα το Placidus και το Koch.
Το Campanus χρησιμοποιείται κυρίως από τους χρήστες του αστρικού ζωδιακού, ενώ το Regiomontanus από όσους ασκούν την Ωριαία Αστρολογία (Horary).
Σε όλα αυτά τα συστήματα ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα και βέβαια τα απέναντι τους σημεία (η ακμή του 7ου και του 4ου οίκου) είναι κοινά.
Οι οίκοι είναι άνισοι μεταξύ τους, μπορεί δηλαδή κάποιος να εκτείνεται σε 20 μοίρες και ένας άλλος σε 40.
Για πολύ βόρεια η νότια πλάτη, όπου η ανισότητα των οίκων ...ξεπερνάει τα όρια χρησιμοποιείται συχνά το σύστημα των Ίσων Οίκων, όπου η ακμή του 4ου και του 10ου οίκου δεν συμπίπτει συνήθως με το Μεσουράνημα.

Μια από τις βασικές αρχές που διέπει τη λειτουργικότητα των οίκων είναι η πολικότητα, η συσχέτιση δηλαδή και η «ανταλλαγή περιεχομένων» του κάθε οίκου με τον απέναντι του. Για παράδειγμα μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ένας πλανήτης στον 6ο οίκο λειτουργεί πρακτικά και στον 12ο.
Γι αυτό είναι ασφαλέστερο να εξετάζουμε τους οίκους σαν ζευγάρια (1-7, 2-8, 3-9, 4-10, 5-11, 6-12) και όχι τον καθένα μόνο του.

Οι πλανητικές επιρροές της ημέρας
Δυστυχώς το φινάλε των όψεων του Άρη με τους αργούς πλανήτες ήταν αρκούντως καταστροφικό.
Οπωσδήποτε σε προσωπικό επίπεδο, ο καθένας μας έχει η μπορεί να βρει τον τρόπο για να διαχειριστεί τις πλανητικές πιέσεις αλλά σε μαζικό επίπεδο κάθε ανάλογη διαχείριση είναι σχεδόν αδύνατη. Έτσι για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας καταστροφικής λαίλαπας, που με δεδομένη τη συμμετοχή του Πλούτωνα είναι βέβαιο ότι δεν ξέσπασε τυχαία...
Η είσοδος του Άρη στον Καρκίνο (στις 20:15) βάζει ...φωτιά στα παρορμητικά ζώδια, που καλό είναι να αντιμετωπίσουν τις όποιες εντάσεις με σχετική νηφαλιότητα.
Η ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών είναι προτιμότερο να μετατεθεί στο άμεσο μέλλον.
Όσο για τις γενικότερες επιδράσεις, οι υπονομεύσεις πάσης φύσεως συνεχίζονται και είναι πιθανόν να έρθουν στο φως οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας υπόθεσης.
Από την άλλη πλευρά η ένταση μεταφέρεται στα νερά (θάλασσες, λίμνες και ...πισίνες) και τουλάχιστον για τις δύο επόμενες ημέρες λάβετε τα μέτρα σας και μην πηγαίνετε γυρεύοντας...

Γενέθλια
Η Κλώντια Σίφερ, μοντέλο, ηθοποιός και μια από τις ωραιότερες γυναίκες του κόσμου, γεννήθηκε στις 25/8/70 (ώρα 12:10) στο Rheinburg της Γερμανίας.

Παρθένος με ωροσκόπο στο Σκορπιό και Σελήνη στους Διδύμους έχει σχεδόν το ίδιο ωροσκόπιο με τον Ρίβερ Φοίνιξ, που γεννήθηκε δύο ημέρες πριν.
Και οι δύο είχαν από νωρίς μια λαμπρή καριέρα, οφειλόμενη στην αμέριστη συμπαράσταση του Δία και της Δήμητρας, ενώ ξεχώρισαν επίσης για τη φυσική τους ομορφιά (ο αστρικός ωροσκόπος σε σύνοδο με την τροπική Αφροδίτη). Ωστόσο η μοίρα τους ήταν πολύ διαφορετική...
Η κρίσιμες λεπτομέρειες που κατηύθυναν σε ένα τόσο διαφορετικό αποτέλεσμα είναι κατ’ αρχάς η θέση της Σελήνης σε άλλο ζώδιο (ο Φοίνιξ την είχε στον Ταύρο) και βέβαια η διαφορετικότητα του φύλου, που παραπέμπει σε άλλου τύπου «χρήση» της ενέργειας των Φώτων.

Άλλος ...Κρόνος
Οπωσδήποτε όμως το διαφορετικό κοινωνικό και οικογενειακό υπόβαθρο είχε τη μεγαλύτερη σημασία. Αστρολογικά, αυτό το στοιχείο μπορεί να περιγραφεί ως «διαφορετικός Κρόνος». Οι αρχές δηλαδή με τις οποίες μεγάλωσαν τα δύο παιδιά ήταν διαμετρικά αντίθετες. Ο Φοίνιξ ανδρώθηκε στο ...χύμα με μια χίπικη κουλτούρα, ζητιανεύοντας στους δρόμους, ενώ η Σίφερ στα νιάτα της ήταν μια «τυπική» Κρόνια προσωπικότητα που ...ντρεπόταν για το ύψος και τα φυσικά της προσόντα. Έτσι τελικά οι ενεργειακές ισορροπίες στο χάρτη τους είχαν άλλη αφετηρία και άλλη εξέλιξη...

Κι άλλος ...Ποσειδώνας
Και στα δύο ωροσκόπια υπάρχουν η σύνοδος του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Πλούτωνα και το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο με όλους τους πλανήτες να βρίσκονται στους ίδιους οίκους.
Οι παραισθήσεις και η επαφή με πτυχές της «σκοτεινής» πλευρά είναι κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο περιπτώσεις. Μάλιστα η Σίφερ έχει και τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, με τη Σελήνη να βρίσκεται στον 8ο οίκο, κάτι που θεωρητικά θα μπορούσε να την μπλέξει σε περιπέτειες. Χωρίς βέβαια να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες της ζωής και των επιλογών της, είναι γεγονός ότι ερμηνευτικά αυτή η συγκεκριμένη όψη δημιουργεί κάποιες απορίες...

Ο Ποσειδώνας της Σίφερ είναι εξαιρετικά ενεργός-όσο και του Φοίνιξ-με μια διαφορά: Έχει αντίθεση με την αστρική και όχι με την τροπική Σελήνη.
Η βασική διαφορά των ίδιο-συναστριακών όψεων από τις «κανονικές» είναι ότι οι πρώτες περιγράφουν γεγονότα και όχι ψυχολογικές παραμέτρους.
Ο Φοίνιξ ουσιαστικά ...καταλήφθηκε από το θηλυκό «δαιμονικό» αρχέτυπο της προβληματικής Σελήνης του, ενώ η Σίφερ βίωσε καταστάσεις-εξαιρετικά Ποσειδώνιες-που δεν ήταν απόρροια του χαρακτήρα της αλλά απλά ...της έτυχαν.
Και αναφέρομαι κυρίως στη θητεία της ως guest star στα μαγικά κόλπα του πάλαι ποτέ αρραβωνιαστικού της Ντέηβιντ Κόπερφηλντ, που κατά περίπτωση, την εξαφάνιζε, την έκοβε στα δύο, την έβραζε η την αποκεφάλιζε... Ο σύγχρονος «μάγος» ενσάρκωσε με πολύ παραστατικό τρόπο τόσο την Ποσειδώνια, όσο και την Πλουτώνια ενέργεια, που ...ξεχειλίζει στο χάρτη της Σίφερ.

Μία ακόμη σημαντική διαφορά προκύπτει από τη θέση του Δία, που στην περίπτωση του Φοίνιξ είναι πάνω στον ωροσκόπο του (για τη σημασία αυτής της συνόδου, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία του χάρτη, μπορείτε να ανατρέξετε στην Αστρολογική Εφημερία της περασμένης Κυριακής).

Τέλος αξίζει να αναφερθεί και η γόνιμη διαχείριση και αφομοίωση της ενέργειας του Άρη από την πλευρά της Σίφερ. Στον ελεύθερο χρόνο της εξασκείται στο σκι, την ιππασία, το τένις και τη ζωγραφική.

Γιάννης Ριζόπουλος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved