«Καλοκαιρινή ανασφάλεια» ή αλλιώς η ανασφάλεια με το σώμα μας. Πώς αντιμετωπίζεται;

«Καλοκαιρινή ανασφάλεια» ή αλλιώς η ανασφάλεια με το σώμα μας. Πώς αντιμετωπίζεται;

Αισθάνεσαι ανασφαλής με το να φορέσεις, φέτος, το μαγιό σου;

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και παρ΄ όλες τις καταιγίδες, όλοι ψάχνουμε την ευκαιρία να τρέξουμε για μια βουτιά στις πανέμορφες παραλίες μας. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι για πολλούς η ωραιότερη εποχή του χρόνου, για άλλους όμως είναι αιτία που πυροδοτεί μεγάλη γκάμα ανασφαλειών και αρνητικών συναισθημάτων.

Είναι ίσως αργά για να χάσουμε περιττά κιλά και να αποχτήσουμε το “τέλειο κορμί” για την παραλία, δεν χρειάζεται όμως αυτό να μας χαλάει τη διάθεση. Άλλωστε αυτό που θεωρούμε ως “ιδανικό” δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πρότυπο που μέσα από τα μίντια, μάθαμε να μας αρέσει!

Όσο δυσαρεστημένος/η και αν είσαι από το σώμα σου, μπορώ να σου πω με απόλυτη σιγουριά ότι υπερβάλεις! Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, μέσα από την αυτοκαταστροφική τους “αυτό-εικόνα” , βλέπουν τον εαυτό τους πολύ χειρότερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Κραυγαλέο παράδειγμα, είναι αυτό των διάσημων αστέρων τουHollywood, που ενώ στα μάτια των άλλων μοιάζουν ιδανικοί, οι ίδιοι δηλώνουν ότι συχνά νιώθουν πιο άσχημοι από τον καθένα (πχ Μέγκαν Φοξ, Πενέλοπε Κρούζ, Ριάνα κ.α.).

Άμα θέλεις λοιπόν να αρχίσεις να αγαπάς το σώμα σου, ξεκίνα από το να αλλάζεις τις σκέψεις σου! Για να το πετύχεις ακολούθησε τους παρακάτω βασικούς κανόνες:

1) Σταμάτα να κριτικάρεις τον εαυτό σου.

Όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, σταμάτα να επικεντρώνεσαι σε όσα δεν σου αρέσουν. Ως διά μαγείας, μόλις σταθούμε μπροστά στον καθρέφτη, τα μάτια μας πέφτουν μόνο πάνω στις ατέλειες μας. Άλλαξε αυτήν την κακή συνήθεια και επικεντρώσου μόνο σε όσα, σε ανεβάζουν. Θυμήσου πως γεννήθηκες για να είσαι αληθινή όχι τέλεια!

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr