Βασίλης Κούκουρας: Όλα όσα αποκάλυψε για τον ρόλο του Μάνθου στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Back To the Future

Βασίλης Κούκουρας: Όλα όσα αποκάλυψε για τον ρόλο του Μάνθου στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Ποιος δεν θυμάται τον Βασίλη Κούκουρα ως Μάνθο Φουστάνο στο «Κωνσταντίνου και Ελένης»;

Άλλωστε είχαν ταυτιστεί μαζί του αρκετοί άντρες.

Ο ηθοποιός εξήγησε πως του έγινε η πρόταση για τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά και το πως τον αντιμετώπιζαν στο δρόμο.

«Παίζαμε μαζί με τον Χάρη Ρώμα σε μια θεατρική παράσταση. Ένα βράδυ μου λέει «γράφω ένα νέο σίριαλ και σε θέλω για έναν ρόλο». Ήταν ο ρόλος του Μάνθου. Έκανα ραντεβού με τον ΑΝΤ1, αλλά δεν τα βρήκαμε οικονομικά, με αποτέλεσμα να κάνουν οντισιόν για τον ρόλο. Δεν βρήκαν κάποιον ηθοποιό να ταιριάζει και έτσι έκανα ξανά ραντεβού και μου έδωσαν τα χρήματα που ζήτησα»

Πώς βγήκε το όνομα;

«Απ' όσο γνωρίζω, «Μάνθο» έλεγαν έναν φίλο του Χάρη, ενώ το «Φουστάνος» βγήκε από το φουστάνι, γιατί ο χαρακτήρας μου είχε μανία να τρέχει πίσω από γυναίκες. Μέσω του ρόλου ταυτίστηκα με πολλούς άντρες που με σταματούσαν στον δρόμο και μου έδιναν συγχαρητήρια. Ακόμα και σήμερα μου λένε «Μπράβο, Μάνθο, μας αντιπροσωπεύεις». Οι γυναίκες μάλλον με απέφευγαν γιατί νόμιζαν ότι είμαι ένας «Μάνθος Φουστάνος» και στην κανονική ζωή. Την πρώτη φορά που άκουσα να με φωνάζουν «Μάνθο» ένιωσα έκπληξη. Πλέον το έχω συνηθίσει ως δεύτερο μου όνομα» εξήγησε στο Down Town και συνέχισε για τα γυρίσματα:

«Τα γυρίσματα ήταν πολύωρα και κουραστικά. Γίνονταν στο studio Ελματζιόγλου στην Παιανία, ξεκινούσαν στις εννιά ή δέκα το πρωί και τελείωναν στις έξι το απόγευμα. Μόνο τα Σαββατοκύριακα δεν είχαμε γύρισμα. Συνήθως μετά βγαίναμε όλοι μαζί στο Αυγό τον Κόκκορα ή σε διάφορα μπαράκια στο Παγκράτι. Ήμασταν δεμένοι μεταξύ μας και περνούσαμε καθημερινά πολύ χρόνο μαζί».

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια, αλλά οι ατάκες έχουν μείνει.

«Πολλές ατάκες έχουν μείνει από το σίριαλ. Το «σαχλοκαζανόβας», που με φώναζε ο Κατακουζηνός, βγήκε στην προσπάθεια του να περιγράψει τον άνθρωπο που δεν έκανε καμία διάκριση στις γυναίκες. Το «τα μάλα» που συνήθιζε να λέει ο Κατακουζηνός ήταν επίσης μια λέξη που τόσο ο Χάρης όσο και εγώ χρησιμοποιούσαμε κατά καιρούς στη ζωή μας. Όσο για την εμβληματική ατάκα του Μάνθου «Έχω και Porsche πάμε μια βόλτα;» θέλω να πω πως πράγματι υπήρχε Porsche τη δείξαμε και τρεις τέσσερις φορές. Για να την οδηγήσω έπρεπε να έχω μαζί μου έναν βοηθό που θα με εκπαίδευε, γιατί επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο ειδικό στη μεταχείριση του. Θυμάμαι έκανα βόλτες στη λεωφόρο Παιανίας μέχρι να πάρω τον αέρα. Λόγω της ατάκας αυτής μου είχαν προτείνει, δύο φορές μάλιστα να διαφημίσω Porsche αυτοκίνητα για μια καμπάνια ευρωπαϊκής εμβέλειας»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved