Αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη!
Back To the Future

Αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Η αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη πίσω από τη λάμψη και το μοναδικό χαμόγελο της έκρυβε μια μεγάλη πληγή, τον τραγικό θάνατο του πατέρα της από αντάρτες κατά τη διάρκεια της Κατοχής ο οποίος και τη σημάδεψε ανεξίτηλα από νεαρή ηλικία.

Τα κρυφά δάκρυα της γυναίκας που λάτρεψαν όλοι οι Έλληνες έτρεχαν για τον Ιωάννη Βουγιουκλάκη, νομάρχη Αρκαδίας επί κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου, ο οποίος βασανίστηκε και εκτελέστηκε από αντάρτες την τελευταία ημέρα του1943. Η απώλεια του αλλά και ο τρόπος με τον οποίο τον έχασε ήταν η πιο τραυματική εμπειρία στη ζωή της Αλίκης, για αυτό απέφευγε να μιλήσει για εκείνον στις δημόσιες τοποθετήσει ή τις συνεντεύξεις της.

Έτσι, δεν υπάρχει κάποια αναφορά από την κορυφαία ηθοποιό σχετικά με τον πατέρα της, ο οποίος αποτέλεσε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Επιπλέον, όσοι την έζησαν από κοντά υποστηρίζουν ότι αυτό το τραύμα δεν έκλεισε ποτέ για την Αλίκη. Μάλιστα, λένε ότι στο τέλος κάθε μήνα διέθετε ένα χρηματικό ποσό σε γηροκομεία της Αθήνας, μια κίνηση που της επέτρεπε να απαλύνει λίγο τον πόνο της για το χαμό του.

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, όπως αναφέρει το περιοδικό Λοιπόν, ο θάνατος του πατέρα της ήταν ένα θέμα που όχι απλά την πόνεσε πολύ, αλλά και την στιγμάτισε όσο τίποτα. Δεν ήθελε ποτέ να αναφέρεται σε εκείνον και πάντα σε όλες τις συνεντεύξεις της μιλούσε μόνο για την αγαπημένη μητέρα της. Ποτέ της δεν ξέχασε τον πατέρα της, όμως το παρελθόν και όλα όσα συνέβησαν την πλήγωσαν ανεπανόρθωτα. Αυτό ήταν και το μυστικό της, αφού την αλήθεια για το θάνατο του και το τι πραγματικά συνέβη είναι κάτι που το πήρε μαζί της στον τάφο της.

Οι απόψεις σχετικά με την προσωπικότητα του Ιωάννη Βουγιουκλάκη διίστανται. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ο οποίος αξιοποίησε την εξουσία που είχε προκειμένου να βοηθήσει τους συμπατριώτες του τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής με αγαθοεργίες. Επιπλέον, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι έσωσε κόσμο από την εκτέλεση. Εντούτοις, αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, καθώς, σύμφωνα με άλλους, φερόταν ως συνεργάτης των Ιταλών και Γερμανών και δεν συμπαραστεκόταν στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το νομάρχη Αρκαδίας στην Κατοχή, Ιωάννη Βουγιουκλάκη, τον πατέρα της Αλίκης, τον σκότωσαν οι αντάρτες με τρόπο βασανιστικό, θεωρήθηκε συνεργάτης των Ιταλών και των Γερμανών, με αποτέλεσμα μαζί με άλλους τέσσερίς, αφού τους χτυπούσαν μέρα νύχτα, σχεδόν μισοπεθαμένους τους έβαλαν να σκάψουν τον τάφο τους. Εκεί, αφού τους έριξαν μέσα, τους τουφέκισαν.

Πολλοί τον θεωρούν φιλεύσπλαχνο και άνθρωπο που φρόντιζε τον αρκαδικό λαό, ενώ οι αντιστασιακοί τον θεωρούν άνθρωπο των ιταλικών και γερμανικών Αρχών, άρα εχθρό της Ελλάδας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved