Συγκίνηση και «λαοθάλασσα» στη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο (photos)
Gossip Specials

Συγκίνηση και «λαοθάλασσα» στη συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο (photos)

Με το σύνθημα «Είσαι Έλληνας, αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά», τίτλο που είχε η χθεσινή μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη οι χιλιάδες θαυμαστές του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για να τον τιμήσουν. 

 

Συγκλονιστική στιγμή, το ξεκίνημα της συναυλίας όταν, εκεί που δεν το περίμενε κανείς λόγω της βεβαρημένης υγείας του Μίκη Θεοδωράκη, ο ίδιος έκανε την είσοδό του στο Καλλιμάρμαρο χαιρετώντας τον κόσμο.

Ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης συγκινημένος παρακολούθησε τη συναυλία ενώ η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης έδωσε τον καλύτερό της εαυτό επί σκηνής, όπως βέβαια και οι 25 και πλέον δημοφιλείς καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Μία επίσης πολύ δυνατή στιγμή της υπέροχης βραδιάς ήταν όταν όλοι μαζί βρέθηκαν στη σκηνή και ερμήνευσαν το "Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ" με τον κόσμο να τραγουδάει από κάτω και να καταχειροκροτά τους συντελεστές. Το πιο δυνατό χειροκρότημα βέβαια, δεν θα μπορούσε παρά να το κερδίσει ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που του δίνει δύναμη.

Τη συναυλία παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η πρέσβειρα Kαλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, στελέχη του αθλητισμού και Ολυμπιονίκες, πολιτικοί και ο απλός κόσμος που αγκάλιασε με την αγάπη του όλη αυτή την προσπάθεια μιας και μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Σωματείο «Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ».

Εκτός από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», στη συναυλία συμμετείχαν σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Καλλιόπη Βέττα, η Ελένη Βιτάλη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Παπαδόπουλος (με τα ψηλά ρεβέρ), η Σοφία Παπάζογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, η Ηρώ Σαΐα, ο Πασχάλης Τόνιος, ο Λάκης Χαλκιάς ο Ζουλφί Λιβανελί, η Άρια Σαϊγιόνμαα και άλλοι.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved