Απονομή Βραβείου Μελίνας Μερκούρη: Συγκινητική βραδιά παρουσία της Προέδρου
Gossip Specials

Απονομή Βραβείου Μελίνας Μερκούρη: Συγκινητική βραδιά παρουσία της Προέδρου

Σε μία άκρως φορτισμένη συγκινησιακά βραδιά, με την εικόνα, το έργο και την τεράστια πορεία της Μερκούρη να δίνουν το 'παρών' σε κάθε σημείο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείου που φέρει το όνομα της αξέχαστης Μελίνας. 

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έγινε στο θέατρο Rex η απονομή του εν λόγω βραβείου στην ηθοποιό Δήμητρα Βλαγκοπούλου για την ερμηνεία της στο έργο Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας του Γουίλιαμ Σέξπιρ σε διασκευή και Σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου και της ομάδας GRASSHOPPER που ανέβηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Συνυποψήφιες για το βραβείο ήταν επίσης η Μαίρη Μηνά που παρακολουθούμε φέτος στον πρωταγωνιστικό ρόλο της σειράς "Αγγελική" του Alpha και η Ελένη Στεργίου (ομάδα This Famous Tiny Circus).

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το βραβείο στην Δήμητρα Βλαγκοπούλου ενώ η περσινή βραβευμένη με το ίδιο βραβεί, η Ηρώ Μπέζου έδωσε την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία η τιμώμενη ηθοποιός θα κρατήσει για έναν χρόνο και θα παραδώσει στην ομότεχνή της που θα διακριθεί την επόμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ.

Πριν την απονομή, προβλήθηκε για πρώτη φορά το νέο φιλμ “Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα”, στο οποίο συμμετέχουν όλες οι ηθοποιοί που έχουν αποσπάσει το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη” από το 2007, οπότε και θεσπίστηκε, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.

Δείτε φωτογραφίες από την υπέροχη βραδιά:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved