Ιχνευτές του Σοφοκλή: Κατάμεστο το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου χθες το βράδυ!
Gossip Cam

Ιχνευτές του Σοφοκλή: Κατάμεστο το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου χθες το βράδυ!

Ένα σπάνιο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή ήταν η καλύτερη αφορμή για να βρεθούν σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των Τεχνών στην Επίδαυρο ώστε να παρακολουθήσουν στους Ιχνευτές του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού

Μπορεί η συγκεκριμένη παράσταση μέσα από το σκηνοθετικό πρίσμα του Μαρμαρινού να μην ενθουσίασε τους κριτικούς θεάτρου όμως χθες από νωρίς το αρχαίο Αργολικό θέατρο ήταν κατάμεστο από κόσμο που ήθελε να την παρακολουθήσει.

Σύμφωνα με την πλοκή του σπάνιου αυτού έργου που είναι και το μόνο του Σοφοκλή που διασώζεται, ο Απόλλωνας έχει αναθέσει στους Ιχνευτές Σατύρους να βρουν τα χαμένα βόδια του, με τη βοήθεια του Σιληνού, και με αντάλλαγμα χρυσάφι και την ελευθερία τους. Ακολουθώντας τα ίχνη των ζώων, οι Ιχνευτές οδηγούνται σε μια σπηλιά υπό τον ήχο της λύρας που έχει μόλις εφεύρει ο Ερμής. Το αποσπασματικά σωζόμενο και σπάνια παρουσιαζόμενο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή μας χαρίζει τη μοναδική αφήγηση που διαθέτουμε σε δραματικό έργο για το πώς έφτασε η Μουσική στα αυτιά των ανθρώπων. Τους Ιχνευτές σκηνοθετεί ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, που επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου μ' αυτό το «ασύλληπτο κείμενο / μνημείο», σε μια ιστορική έμμετρη απόδοση. Την παράσταση συνοδεύει η έκδοση του έργου, στο πλαίσιο της θεατρικής σειράς του Φεστιβάλ, με φιλολογική επιμέλεια, εισαγωγή και σχόλια του Καθηγητή Σταύρου Τσιτσιρίδη.

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός

Επιστημονικός συνεργάτης: Σταύρος Τσιτσιρίδης

Καλλιτεχνική & Δραματουργική συνεργασία: Δηώ Καγγελάρη

Ειδικός συνεργάτης: Κωνσταντίνος Θωμαΐδης

Σκηνικά - Κοστούμια Γιώργος Σαπουντζής

Μουσική Billy Bultheel

Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ

Κίνηση / Χορογραφία Τάσος Καραχάλιος

Βοηθός σκηνοθέτης Μαριλένα Κατρανίδου

Σχεδιασμός ήχου Κώστας Μπώκος-Studio 19st σε συνεργασία με Billy Bultheel

Βοηθός σκηνοθέτη Αλίκη Στενού

Βοηθός σκηνογράφου Διδώ Γκόγκου

Βοηθός ενδυματολόγου Δάφνη Αηδόνη

Τα πρόσωπα Χάρης Φραγκούλης (Απόλλων), Σταμάτης Κραουνάκης (Σιληνός), Αμαλία Μουτούση (Κυλλήνη), Steve Katona (Ερμής) Χορός Σατύρων (με αλφαβητική σειρά) Λάμπρος Γραμματικός, Adrian Frieling, Αλεξάνδρα Καζάζου, Τάσος Καραχάλιος, Χρήστος Κραγιόπουλος, Άγγελος Νεράντζης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μάνος Πετράκης, Θεοδώρα Τζήμου, Ανδρομάχη Φουντουλίδου Μουσικοί Μενέλαος Μωραΐτης τούμπα, Σπύρος Βέργης ευφώνιο, Δημήτρης Αλεξανδράκης τούμπα, Λεωνίδας Παλαμιώτης ευφώνιο.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας με τη σύζυγό του Μίνα, ο Σπύρος Μπιμπίλας με την Άννα Φόνσου, η Μαρίνα Καλογήρου και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved