Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ήταν όλοι εκεί στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος
Gossip Cam

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ήταν όλοι εκεί στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος

Μερικά από τα πιο λαμπερά ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2019 στο Ωδείο Αθηνών.

Ο Νίκος Ψαρράς, η Λυδία Κονιόρδου, ο Γιώργος Νταλάρας και ο Δημήτρης Πιατάς ήταν μερικοί από τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ωδείο Αθηνών για την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, τόνισε πως η φετινή σεζόν που ξεκινά στο τέλος Μαΐου είναι αφιερωμένη στη «διαφορετικότητα»:

«Με την κοινωνία εν βρασμώ και άπειρα ζητήματα να απειλούν την κοινωνική συνοχή, σήμερα θέλουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα του Φεστιβάλ ως φορέα παιδείας και πολιτισμού, τονίζοντας μια παράμετρο κομβικής σημασίας για την κοινωνική συνύπαρξη: το σεβασμό του διαφορετικού λόγω εθνικότητας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού. Γι’ αυτό και η φετινή σεζόν είναι αφιερωμένη στη "διαφορετικότητα", σ’ αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε: "το δικαίωμα στο αυτονόητο", το δικαίωμα δηλαδή να είσαι αυτό που είσαι και αυτό που θέλεις να είσαι. M’ αυτό το αίτημα συνδέεται και η νέα μας οπτική ταυτότητα, που εικονίζει μια φιγούρα ερμαφρόδιτου, ανοιχτή σε πολλαπλές ερμηνείες».

Δεν παρέλειψε να εστιάσει στους κεντρικούς άξονες-τομές του φεστιβάλ και να τονίσει πως παράλληλα με την στήριξη της ελληνικής δημιουργίας, ενισχύθηκε ο διεθνής χαρακτήρα του Φεστιβάλ. Ανέφερε ως παραδείγματα των διεθνών συμπαραγωγών σημαντικά σχήματα και καλλιτέχνες, όπως ο Kαστελούτσι και ο Βαρλικόφσκι στο θέατρο, η Φρέιτας, ο Σέχτερ και ο Λασκαρίδης στο χορό.

Δείτε φωτογραφίες.

Πηγή: NDP Photo

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved