Gossip Specials

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Διάσημοι που διαγνώστηκαν με τον ιό HIV!

Gossip-tv Team

Η Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS που γιορτάζουμε κάθε χρόνο την 1η Δεκεμβρίου είναι συγχρόνως και ημέρα μνήμης για τους λατρεμένους σταρ που χάσαμε από τη μάστιγα του αιώνα αλλά και για εκείνους που απλά έχουν μάθει να ζουν με την ασθένειά τους. Δείτε παρακάτω ποιοι είναι αυτοί...

Ο Charlie Sheen στις 17 Νοεμβρίου του 2015 αποκάλυψε δημοσίως ότι πάσχει από Aids. Ο σταρ του επιτυχημένου σίριαλ Two and a Half Men ακουγόταν για καιρό πως αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα υγείας, ειδικά μετά τον εθισμό του στο σεξ, ακόμα και με πορνοστάρ.

Πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα το 1991, ο επικεφαλής των Queen, ο Freddie Mercury σόκαρε παγκοσμίως τους θαυμαστές του όταν έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών στην υγεία του λόγω του AIDS. Μόλις λίγες ημέρες πριν, είχε εκδώσει ανακοίνωση για την ασθένεια από την οποία πάσχει.

Ο τρεις φορές νικητής της κορυφαίας διοργάνωσης τέννις στον κόσμο, του Grand Slam, ο Arthur Ashe κόλλησε τον ιό από μετάγγιση αίματος. Πέθανε σε ηλικία 50 ετών, από πνευμονία το 1993, η οποία όμως σχετιζόταν με την ασθένειά του.

Ο σταρ του «Ψυχώ», ο Anthony Perkins ήταν πολύ μυστικοπαθής σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι έπασχε από τον ιό HIV. Πέθανε από επιπλοκές της ασθένειάς του το 1992 όταν έπαθε πνευμονία.

Ο superstar του NBA, ο Magic Johnson ανακοίνωσε το 1991 πως είχε προσβληθεί από τον ιό. Στα 60 του χρόνια σήμερα, ο διάσημος πρώην αθλητής παίρνει καθημερινά κοκτέιλ φαρμάκων προκειμένου να μη νοσήσει από την ασθένειά του και έρθουν επιπλοκές που θα θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του.

Ο Robert Reed, ο οποίος έγινε γνωστός παίζοντας τον Mike Brady, βρέθηκε θετικός στον ιό HIV. Έφυγε από τη ζωή το 1992 σε ηλικία 60 ετών, από καρκίνο και οι γιατροί του συσχέτισαν τον θάνατό του με το AIDS.

Ο Rock Hudson υπήρξε... πρωτοπόρος στην ασθένεια καθώς ήταν από τους πρώτους σταρ που παραδέχτηκε –το 1985- πως είχε προσβληθεί από το AIDS. Σε λιγότερο από τρεις μήνες από την ανακοίνωση αυτή, ο γόης του Χόλιγουντ τη δεκαετία του ’60 έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 60 ετών.

O Βρετανός ηθοποιός Denholm Elliot, σταρ του Trading Places διαγνώστηκε το 1987 με AIDS. Έφυγε από τη ζωή το 1992, από φυματίωση που σχετίζεται με τον ιό HIV.

Ο ηθοποιός που θυμόμαστε όλοι από το «Πράσινο Μίλι», ο Michael Jeter έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών. Είχε διαγνωσθεί με τον ιό, όμως σύμφωνα με τα όσα είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, ο θάνατός του δεν σχετιζόταν με το AIDS.

Αίσθηση είχε προκαλέσει ο ολυμπιονίκης στις καταδύσεις Greg Louganis όταν το 1988 και ενώ ήταν σε ενεργό δράση στον αθλητισμό, είχε διαγνωσθεί με τον ιό HIV. Σήμερα, στα 60 του χρόνια, ζει με την ασθένειά του, ακολουθώντας συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Μόλις στα 46 του χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο σχεδιαστής μόδας Perry Ellis ο οποίος δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσια για την ασθένειά του, το AIDS. Έφυγε από τη ζωή το 1985 από ιογενή εγκεφαλίτιδα, και πολλοί συσχέτισαν τον θάνατό του με την ασθένειά του μιας και ως γνωστόν το AIDS καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, άρα κάνει ευάλωτο τον οργανισμό σε ιούς και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Επίσης στα 46 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο συνιδιοκτήτης του θρυλικόυ Studio 54 Steve Rubell ο οποίος έμαθε ότι είχε AIDS το 1985 και έφυγε από τη ζωή 4 χρόνια μετά.

Ο διάσημος σκηνοθέτης Tony Richardson έφυγε από τη ζωή το 1991 και σε ηλικία 63 ετών από επιπλοκές της ασθένειάς του, το AIDS.

Ο Holly Johnson, ο τραγουδιστής του κορυφαίου συγκροτήματος των 80s, των Frankie Goes to Hollywood μίλησε το 1993 για την ασθένεια του και μέχρι σήμερα ζει με αυτή.
Το ίδιο και ο frontman του γκρουπ των Erasure, ο Andy Bell ο οποίος έμαθε πως έπασχε από AIDS το 1998. Σήμερα είναι 55 ετών.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved