Ελένη Φουρέιρα: Πώς το κορίτσι της διπλανής πόρτας κατέκτησε την Ευρώπη; (photos)
Gossip Specials

Ελένη Φουρέιρα: Πώς το κορίτσι της διπλανής πόρτας κατέκτησε την Ευρώπη; (photos)

Τη βραδιά της Eurovision το περασμένο Σάββατο κάποιοι τόλμησαν να υποστηρίξουν δημόσια ότι η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα ήταν τόσο σέξι που επισκίασε ακόμα και την απόλυτη βασίλισσα της ποπ, τη Madonna η οποία λίγο αργότερα απογοήτευσε με τη live ερμηνεία του «Like a prayer».

Και μπορεί στα αφτιά κάποιων να ηχεί ως αδικία ή ως υπερβολή το παραπάνω, όμως εμείς θα μείνουμε στην Ελένη Φουρέιρα ως ξεχωριστή οντότητα πάνω στη σκηνή, χωρίς συγκρίσεις! Και η Ελένη ήταν πράγματι μοναδική αποδεικνύοντας πως δικαίως έχει γίνει το απόλυτο icon στην Ευρώπη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι διοργανωτές στο Ισραήλ την κάλεσαν να συμμετάσχει στο κομμάτι εκείνο του σόου που είχαν ονομάσει «legends», δηλαδή για τους καλλιτέχνες που έχουν μείνει… θρύλοι στην ιστορία του θεσμού. «Πότε πρόλαβε;» θα αναρωτηθούν κάποιοι. Είναι πολύ απλό!

Η Ελένη κατάφερε κυριολεκτικά μέσα σε μία νύχτα -πέρυσι στη μεγάλη βραδιά του τελικού της Eurovision που έγινε στην Πορτογαλία- να κατακτήσει το ευρωπαϊκό κοινό και να πείσει για το ταλέντο της τόσο στον χορό όσο και στην ερμηνεία. Είναι μία πραγματική σταρ που ξέρει πώς να πλασάρει τον εαυτό της, έχει αυτοπεποίθηση και κάνει το κοινό να παραμιλά σε κάθε της performance. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελένη είναι ένα κορίτσι που από πολύ μικρή ηλικία γνώρισε τα δύσκολα της ζωής αφού χρειάστηκε να ξεριζωθεί από τον τόπο της, στην Αλβανία, για να βρει μία καλύτερη τύχη, εκείνη και οι γονείς της, σε μία άλλη χώρα, την Ελλάδα.

Παιδί του πολέμου

Η Εντέλα Φουρεράι, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ήταν μόλις επτά ετών όταν έφυγε από την Αλβανία λόγω του εμφυλίου της πατρίδας της για να ζήσει στην Καλλιθέα. Εκεί μεγάλωσε και γι’ αυτό και τα ελληνικά είναι ουσιαστικά η μητρική της γλώσσα. μεγάλωνε φυσιολογικά, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, έχοντας τη στήριξη των γονιών της, του οικοδόμου πατέρα της και της μοδίστρας μητέρας της αλλά και την απόλυτη αγάπη από τα άλλα τρία της αδέλφια, τη Μαργαρίτα, την Ιωάννα και τον Γιώργο.

Από πολύ μικρή, ανακάλυψε το ταλέντο της στη μουσική, όμως η καρδιά της μοιραζόταν και στη μόδα αφού λάτρευε τα ρούχα και το τέλειο στάιλινγκ. Γι’ αυτό και τελειώνοντας το σχολείο αποφάσισε να σπουδάσει μοντελίστ, μόνο που τελικά δεν εξάσκησε ποτέ το συγκεκριμένο επάγγελμα αφού σύντομα τρύπωσε στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο δρόμος προς την κορυφή
Στην αρχή ήταν στο πλευρό του Νίκου Βέρτη ο οποίος τότε είχε αρχίσει να γνωρίζει τεράστια επιτυχία όμως σιγά σιγά άρχισε να διεκδικεί όλο και πιο δυναμικά τη δική της θέση στη νυχτερινή Αθήνα. Μέχρι που τελικά, ήρθε η πρόταση να είναι ένα από τα τρία κορίτσια του γυναικείου συγκροτήματος Mistique.

Βρισκόμαστε ήδη στο 2007 και η μόλις 20 χρονών Ελένη μαγεύεται όλο και περισσότερο από τον χώρο που αρχίζει να υπηρετεί με συνέπεια. Πατάει, όμως, στα πόδια της και ξέρει και τις δυσκολίες. Σε κάποια συνέντευξή της είχε πει χαρακτηριστικά: «Στο λεύκωμά μου, έκτη δημοτικού, έγραφα πως το όνειρό μου ήταν να γίνω τραγουδίστρια, μεγάλη σταρ και να τραγουδάω μπροστά σε πολύ κόσμο. Όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά, ήταν για να γίνω αναγνωρίσιμη. Εμένα μου αρέσει να ανεβαίνω στη σκηνή, να τραγουδάω και να χορεύω. Ενθουσιάζομαι! Ήθελα να μπορώ να βγάλω λεφτά, να κάνω δίσκους και να έχω fun club.Τώρα που το κατάφερα, δεν είναι έτσι όπως το ονειρεύτηκα. Δεν είναι τόσο ρομαντικά και τόσο εύκολα. Δεν μπορείς να το απολαύσεις».

Η Εντέλα Φουρεράι, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, ήταν μόλις επτά ετών όταν έφυγε από την Αλβανία λόγω του εμφυλίου της πατρίδας της για να ζήσει στην Καλλιθέα.

Όπως και να έχει, η Ελένη συνέχισε ακάθεκτη. Το 2010 που τελικά διαλύεται το γκρουπ, η τραγουδίστρια είναι αποφασισμένη να κατακτήσει τη δική της θέση στο... πάνθεον των ποπ τραγουδιστών της Ελλάδας. Κάνει την πρώτη της προσπάθεια για συμμετοχή στη Eurovision με τραγούδι που έχει γράψει ο Μάνος Πυροβολάκης, το «Κιβωτός του Νώε» όμως το ελληνικό κοινό αποφασίζει να στείλει στη Eurovision το 2010 το «Opa» του Γιώργου Αλκαίου. Η Ελένη, όμως, δεν πτοείται. Θέλει να κατακτήσει την ποπ μουσική σκηνή και δουλεύει σκληρά, γνωρίζοντας επιτυχία με τα κομμάτια της και την εκρηκτική σκηνική της παρουσία.

Και ήρθε το… σωτήριο 2018 οπότε και δέχεται από το ΡΙΚ τηλεφώνημα για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision. Η Ελένη λέει αμέσως «ναι» γιατί προηγουμένως έχει ζήσει την απογοήτευση από την απόρριψή της από την ΕΡΤ στην οποία έχει αυτοπροταθεί.

Η δική της βραδιά
Ένα ολόκληρο στάδιο στη Λισσαβώνα της Πορτογαλίας σίεται και χορεύει στους ρυθμούς που επιβάλλει η σέξι Ελένη Φουρέιρα. Όλοι περιμένουν πως θα βγει νικήτρια όμως η Netta από το Ισραήλ καταφέρνει να της... κλέψει τη νίκη μέσα από τα χέρια λόγω του κοινωνικού μηνύματος -όπως σχολίασαν οι περισσότεροι- που περιείχε το κομμάτι της I'm not your toy.

Βρισκόμαστε στη μεγάλη βραδιά του περυσινού τελικού. Η Ελένη βγαίνει και γοητεύει όλη την Ευρώπη με το Fuego παρ’ όλο που κερδίζει τη δεύτερη και όχι την πρώτη θέση. Από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά στη ζωή της. Όχι σε προσωπικό επίπεδο αφού εκεί είναι σταθερή και έχει χαρίσει την καρδιά της στον διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστή Αλμπέρτο Μποτία εδώ και περίπου δύο χρόνια αλλά σε επαγγελματικό επίπεδο όπου μετράει μόνο νίκες.

Έχει ήδη μία συνεργασία κορυφής με τον Snoop Dog, δύο International hit singles, ένα διεθνές άλμπουμ, εκατομμύρια digital streams και YouTube views ενώ είναι συνεχώς με μία βαλίτσα στο χέρι. Έχει ήδη κάνει 35 σταθμούς στην ευρωπαϊκή περιοδεία της και όπου και αν πάει, αποθεώνεται. Εκεί που γνωρίζει τεράστια επιτυχία όμως είναι στην Ισπανία, ιδιαίτερη πατρίδα του αγαπημένου της όπου είναι πολύ αγαπητή.

Αυτή είναι η πορεία του κοριτσιού της… διπλανής πόρτας σε μια παλιά πολυκατοικία στην Καλλιθέα που κατάφερε βήμα-βήμα να φτάσει στην κορυφή και να κάνει το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved