Γιάννης Κλεισούρας: «Έφυγε» ο θρυλικός μπάρμαν της Μυκόνου (photos)
Gossip Specials

Γιάννης Κλεισούρας: «Έφυγε» ο θρυλικός μπάρμαν της Μυκόνου (photos)

Όλη η παλιά, καλή Μύκονος αποχαιρέτησε τον Γιάννη Κλεισούρα, τον θρυλικό Marquise, τον ανεπανάληπτο barman και «ψυχή» μαγαζιών που έγραψαν ιστορία στο νησί των ανέμων.

Εκεί, στο Remezzo, στις 9 Μούσες και στη Βεγγέρα, τα οποία έγραψαν την κοσμοπολίτικη ιστορία του μυκονιάτικου night clubbing, ο Γιάννης Κλεισούρας μεγάλωσε γενιές και γενιές κοσμικών σε νύχτες γεμάτες έρωτες και αληθινό glamour.

Η εξόδιος ακολουθία την περασμένη Τετάρτη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών παρέπεμπε σε βουβό «πάρτι» με όλους τους αγαπημένους φίλους του -από τη Χρύσα Φιλιππή, τη Βανέσα Ζουγανέλη και την τελευταία πιστή συνεργάτη του Σοφία μέχρι τον φωτογράφο Λάκη Γιακουμή και τον Τάκη Θεοδωρόπουλο- να τον αποχαιρετούν καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανάρτηση του γνωστού Αθηναίου Μισέλ Μουσού στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Τον Γιάννη δεν τον αποχαιρετούμε, θα τον συναντάμε κάθε φορά που το μελτέμι θα φυσάει στο Αιγαίο, που ο ήλιος θα παίζει με τα μάρμαρα της Δήλου και όταν θα παίρνουμε τη στροφή στο μέρος που κάποτε ονομαζόταν Βεγγέρα. Και θα τον ευχαριστούμε για τις ωραίες στιγμές που μας χάρισε στη ζωή μας. Τώρα που διέσχισε τις πύλες του παραδείσου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πάρτι εκεί μόλις αρχίζει».

Η ζωή του Γιάννη Κλεισούρα ήταν κινηματογραφική. Μετά τις σπουδές του στην Ακαδημία Γραφικών Τεχνών στο Μόναχο, προσγειώθηκε στο ομορφότερο νησί του πλανήτη, τη Μύκονο. Ο μοναδικός άνεμος ελευθερίας και κεφιού που φυσούσε στο νησί τη δεκαετία του ’70 έδεσε με την ενθουσιώδη προσωπικότητα, τη θετική ενέργεια, την τρέλα, τον ηλεκτρισμό και τη καλοσύνη του.

Τα πρωινά απολάμβανε τα μπάνια του στην παραλία της Ελιάς, με φοβερά καφτάνια και μαγιό τάνγκα, εξ ου και το παρατσούκλι του «Τανγκανίκας», μαζί με την Άννα Βέλτσου, τη Βίκυ Λέανδρος και τον Κώστα Χαριτάκι.

Αυθεντικός και αγαπησιάρης, εργάστηκε αρχικά ως μπάρμαν. Τα βράδια, με αλκοόλ και μουσική, καθόταν με τους πελάτες και άκουγε τις ιστορίες τους. Με την τότε κολλητή φίλη του, την τεράστια τραγουδίστρια Λίτσα Διαμάντη, η οποία λάτρευε τη Μύκονο και διέθετε εκείνη την εποχή ένα από τα ωραιότερα σπίτια -το οποίο χρόνια αργότερα πούλησε στην ηθοποιό Ελντα Πανοπούλου-, δημιούργησε το club Marquise στο Ματογιάννι και στην Αθήνα το Paramount στο Κολωνάκι.

Δύο μαγαζιά που παρέπεμπαν στο Studio 54 της Νέας Υόρκης, στα οποία διαδραματίστηκαν φοβερά πάρτι, αλλά είχαν άδοξο τέλος, καθώς έκλεισαν νωρίς.

Ο πολυτάλαντος Κλεισούρας, όμως, δεν το έβαλε κάτω! Επέστρεψε στη Μύκονο, με το όνομά του να ταυτίζεται με τη θρυλική Βεγγέρα των αδελφών Θεοδωρόπουλου (εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το κοσμηματοπωλείο του Κώστα Καίσαρη), όπου αποτέλεσε το σημείο συνάντησης των πιο διάσημων του πλανήτη, των πιο γνωστών κοσμικών της εποχής.

Στη συνέχεια διακρίθηκε για τις… επιδόσεις του στον «Φιλιππή», στο πλευρό του θρυλικού Φιλιππή Κοντιζά και της συζύγου του Χρύσας, ενώ στην Αθήνα εργάστηκε στο Guru Βar, του γιου του Μάκη Ζουγανέλη, Κωνσταντίνου. Η ζωή του ήταν στο Γκαζάκι ένα non stop party. Μια ζωή που την έζησε όπως εκείνος ήθελε έως το τέλος.

Πηγή Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved