Ένας χρόνος χωρίς τον Βουτσά! Η γεμάτη ζωή, οι τεράστιοι ρόλοι και η περιουσία που άφησε
Gossip Specials

Ένας χρόνος χωρίς τον Βουτσά! Η γεμάτη ζωή, οι τεράστιοι ρόλοι και η περιουσία που άφησε

Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε πριν από ακριβώς έναν χρόνο όμως άφησε πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη τους υπέροχους ρόλους του και τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε, για να μας θυμίζει πάντα και ειδικά σε τέτοιους ζοφερούς που περνάει ο χώρος της υποκριτικής και του θεάτρου με καταγγελίες και ανάγκη για κάθαρση, πως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος!

«Έφυγε» στις 2.24 π.μ. στις 26 Φεβρουαρίου 2020, μόλις μία μέρα πριν γιορτάσει με την τελευταία σύζυγό του Αλίκη Κατσαβού, την επέτειο του γάμου τους. Και αυτή η ημερομηνία έχει ήδη γραφτεί στις μαύρες σελίδες της καλλιτεχνικής ιστορίας του τόπου μας καθώς χάθηκε ένας από τους πιο ταλαντούχους κωμικούς που έβγαλε ποτέ αυτή η χώρα. Ήταν 89 ετών, πλήρης ημερών αλλά πλήρης και για τη γεμάτη ζωή που έζησε.

Πριν φύγει από τη ζωή, όμως, ο ίδιος είχε φροντίσει να τακτοποιήσει τα πάντα. Ακόμα και στον 5χρονο -σήμερα- γιο του Φοίβο, άφησε τις καλύτερες μνήμες, αλλά και πολλούς φίλους και ανθρώπους του περιβάλλοντός του που θα θυμίζουν στον μικρό από εδώ και στο εξής πόσο σπουδαίος ήταν ο πατέρας του.

68 χρόνια στη σκηνή

Ο Κώστας Βουτσάς γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1931. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, ενώ η υποκριτική μπήκε στη ζωή του τη δεκαετία του ΄50, αφού σπούδασε και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου.

Ο κινηματογράφος ήρθε σχεδόν αμέσως για εκείνον, καθώς το 1958 ο ρόλος του «Σωτήρη» στην ταινία η «Κυρά μας η μαμή» αποτέλεσε το εφαλτήριο μιας σημαντικής πορείας. Έχει πρωταγωνιστήσει συνολικά σε 92 ταινίες, που ξεκινούν το 1953 και έχουν συνέχεια και στον σύγχρονο ελληνικό cinema.

Στα 68 χρόνια θεατρικής καριέρας του έπαιξε σε όλα τα είδη θεάτρου, αλλά με έμφαση στην κωμωδία (από φάρσα ως Αριστοφάνη και από επιθεώρηση ως κλασσικούς), ενώ συνολικά έχει παίξει σε 30 παραστάσεις.

Ποιος από εμάς δεν έχει γελάσει με τον ρόλο του ως Μοχάμεντ στην ταινία «Τον αράπη κι αν τον πλένεις»; Ποιος δεν έχει ξεκαρδιστεί με τις ατάκες του και τη μοναδική του ερμηνεία στον κωμικό ρόλο του «ξυπόλητου» Άραβα πρίγκιπα από την ταινία «Ξυπόλητος πρίγκηψ» της finos film το 1966;

Κάθε του ρόλος και κάθε του ήρωας αγκαλιαζόταν από το κοινό, και πολλές από τις ατάκες του είναι all time classic. Μια από τις δυνατότερες που οι περισσότεροι έχουμε πει και άφησε εποχή; «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»

Ο κατάλογος με τις ταινίες του τεράστιος. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε: «Ο Κατήφορος», «Κάτι να καίει», «Η χαρτοπαίχτρα», Τέντυ Μπόι αγάπη μου», «ο Ψεύτης», Το ανθρωπάκι», «ο Γόης», «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και πολλές ακόμη, ενώ τον είδαμε και στην τηλεόραση.

Ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, του οποίου το κωμικό χάρισμα ήταν έμφυτο.

Ο Κώστας Βουτσάς με την πορεία του και το έργο του έχει αποδείξει ότι η φράση που λέει «γεννήθηκες γι’ αυτό», έχει λόγο ύπαρξης.

Η ανύπαρκτη διαθήκη και η περιουσία

Ο Κώστας Βουτσάς δεν αγαπήθηκε μόνο αλλά αγάπησε και πολύ. Τις γυναίκες της ζωής του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του... Και φυσικά, η σκέψη όλων πάει κατευθείαν στην τελευταία γυναίκα της ζωής του, την Αλίκη Κατσαβού αλλά και τον μοναχογιό του, τον μόλις 5 ετών Φοίβο Βουτσά ο οποίος ευτυχώς θα έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από εκείνον και θα πορεύεται με αυτές.

Και αν κάποιοι βιάστηκαν να ρωτήσουν αν ο αξέχαστος ηθοποιός άφησε διαθήκη και ποιους συμπεριέλαβε σε αυτή, η απάντηση είναι απλή! Δεν υπάρχει διαθήκη! Με τη διορα­τικότητα και την οξυδέρκεια που τον χαρακτήριζαν σε κάθε φάση της ζωής του, ο Κώστας Βουτσάς είχε φροντί­σει μέχρι και την παραμικρή λεπτο­μέρεια γύρω από τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ποτέ του δεν έκρυψε πως υπήρξε μέγας λάτρης του ωραίου φύλου, γι' αυτό και φρόντισε εκτός από τα παιδιά του να αποκαταστήσει και τις γυναίκες που άφησαν ανεξί­τηλα το αποτύπωμά τους στην ψυχή του. Στην πρώτη του σύζυγο Έρρικα Μπρόγιερ με την οποία απέκτησε την κόρη του Σάντρα, άφησε μετά το διαζύγιο μια οικία στο Ψυχικό.

«Δεν τσακωθήκαμε με την Έρρικα. Έφυ­γα και της άφησα τη βίλα στο Ψυχικό και ένα οικόπεδο στην Κέρκυρα», έχει πει ο αξέχαστος πρωταγωνιστής.

Όσον αφορά στη δεύτερη σύζυγο του Θεανώ Παπασπύρου, με την οποία απέκτησε την Θεοδώρα και τη Νικο­λέτα, της μεταβίβασε μερικά από τα ακίνητα που είχε στην κατοχή του. Συγκεκριμένα, άφησε σε εκείνη και τις κόρες τους δυο υπερπολυτελή σπίτια στη Μύκονο, και άλλα τέσσερα στην Αθήνα, ανάμεσα στα οποία ήταν ένα σπίτι στο Λυκαβηττό 300 τ.μ.

Στη συνέχεια, παντρεύ­τηκε με την ηθοποιό Εύη Καραγιάννη και μεγάλωσε τον γιο της Άνθιμο Ανανιάδη σαν να ήταν βιολογικό του παιδί. Μετά τον χωρισμό τους ωστόσο, όπως είπε της πρόσφερε ένα οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Χάι.

Η τελευταία του σύζυγος, Αλίκη Κατσαβού, τού στάθηκε σαν βράχος στο πλευρό του μέχρι το τέλος.

Δείτε στην ακόλουθη gallery τι περνάνε στα χέρια τους…

Ο Κώστας Βουτσάς, ο ηθοποιός που μας κράτησε συντροφιά όλα αυτά τα χρόνια και μας ψυχαγώγησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μπορεί εδώ και έναν χρόνο να λείπει από τον χώρο της υποκριτικής, όμως άφησε πίσω του την παρουσία του, όσο οξύμωρο κι αν αυτό ακούγεται. Γιατί εκείνον μπορεί να μη τον ξαναδούμε, όμως τον «Κλέαρχο», τον «Σωτηράκη» και όλους τους χαρακτήρες του θα τους συναντάμε συχνά!

Γιατί ο ίδιος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα όσο ζούσε. Ποιο ήταν αυτό; Όπως είχε εκμυστηρευτεί σε συνέντευξή του κάποτε: «Θέλω να κάνω τον κόσμο να γελάει, να διασκεδάζει, να περνάει ωραία μαζί μου».

Και όλοι θα συνεχίσουμε να περνάμε καλά μαζί του!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved