Ελεονώρα Μελέτη: Συντόνισε διαδικτυακή συζήτηση για κακοποιημένες γυναίκες παρουσία του πρωθυπουργού
G-Politics

Ελεονώρα Μελέτη: Συντόνισε διαδικτυακή συζήτηση για κακοποιημένες γυναίκες παρουσία του πρωθυπουργού

Η Ελεονώρα Μελέτη χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συντόνισε διαδικτυακή συζήτηση για το θέμα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Η όμορφη παρουσιάστρια ως συντονίστρια της διαδικτυακής συζήτησης με στελέχη του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην έναρξη της πολλαπλής σύνδεσης, έκανε λόγο για μία πανδημία που δεν αφορά μόνο στον κορονοϊό αλλά και στη μάστιγα της βίας κατά των γυναικών που αποτελεί ένα μεγάλο κοινωνικό φαινόμενο.

Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε τη συμβολή -δυστυχώς- του εγκλεισμού λόγω πανδημίας στην ενδοοικογενειακή βία μιας και οι γυναίκες οι οποίες είναι θύματα βιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό κατά τη διάρκεια των lockdown αυτό το μαρτύριο.

"Ωστόσο η Πολιτεία από την αρχή έχει δείξει το αμέριστο ενδιαφέρον της αλλά και την ανησυχία της για όλα αυτά τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο και μέσα από μια εξαιρετικά καλά συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία έχουν γίνει ουσιαστικές δράσεις έτσι ώστε να μπορέσει να δοθεί βοήθεια σε όλα τα άτομα που βρέθηκαν σε ανάγκη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για τη δυνατότητα που του δόθηκε να συμμετάσχει σε αυτή τη συζήτηση, τόνισε: "Η συζήτηση αυτή ήταν άκρως διαφωτιστική αλλά και συναισθηματικά φορτισμένη. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη Μαρία Συρεγγέλα για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων αλλά να συγχαρώ και τον καθένα και την κάθε μία από εσάς ξεχωριστά διότι αποτελείτε ένα αλληλοσυμπληρώμενο δίκτυο και αποδεικνύετε στην πράξη ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα. Και συνεργάζεστε έτσι γιατί μοιράζεστε το ίδιο πάθος. Το πάθος να βελτιώσετε ζωές συμπολιτών μας που υποφέρουν. Ζουν σε έναν σκοτεινό κόσμο βίας, σιωπής, ενοχής, φόβου, παράλυσης. Τολμώ να πω ότι η θετική σας ενέργεια είναι μεταδοτική. Και με κάνει να πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο και κυρίως να το φωτίσουμε. Να μιλήσουμε για έμφυλα στερεότυπα που όλοι γνωρίζαμε αλλά δεν μιλούσαμε για να το αναδείξουμε".

Δείτε στο βίντεο παρακάτω όλα όσα συζητήθηκαν στη σημαντική αυτή διαδικτυακή συνάντηση:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved