O Πλανήτης σε καραντίνα – Εικόνες από την Αθήνα και τον κόσμο εν μέσω κορονοϊού (photos)
Society

O Πλανήτης σε καραντίνα – Εικόνες από την Αθήνα και τον κόσμο εν μέσω κορονοϊού (photos)

Όλος ο κόσμος είναι σε πλήρες lock down λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Covid-19 έχει κάνει κατάληψη σε ολόκληρο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς, να νοσηλεύονται επίσης χιλιάδες συνάνθρωποί μας και γενικότερα να βιώνουμε την απόλυτη παύση. Οι συνολικοί νεκροί σε παγκόσμια κλίμακα ξεπερνούν τις 83.000 με τις ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία να είναι στις πέντε πρώτες θέσεις της λίστας των πληγέντων χωρών. Μέχρι αυτήν την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 47η θέση, χάρη στην γρήγορη αντίδραση της πολιτείας και όλων των πολιτών της χώρας που έχουμε προσαρμοστεί και «Μένουμε σπίτι».

Αθήνα

Από την άλλη, η ζωή έχει μπει στον πάγο και πλέον τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου δεν θυμίζουν σε τίποτα την μέχρι πρότινος ζωντανή εικόνα τους. Άδειοι δρόμοι, ελάχιστα αυτοκίνητα, και λουκέτα σε μεγάλα καταστήματα συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο στενάχωρο μπορεί να είναι.

Όμως, αυτό που καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε είναι πως αυτό συμβαίνει για το κοινό μας όφελος. Για το καλό της ανθρωπότητας και για την εξάλειψη μιας πανδημίας που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ!

Δείτε τις παρακάτω εικόνες...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved