Οργισμένοι οι Cruz, Almodovar και Bardem καταγγέλλουν τη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας
Society

Οργισμένοι οι Cruz, Almodovar και Bardem καταγγέλλουν τη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας

Με επίσημη ανακοίνωσή τους, δεκάδες Ισπανοί καλλιτέχνες, καταγγέλλουν τη «γενοκτονία» του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας «εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες και μουσικοί υπέγραψαν την καταγγελία στην οποία αναφέρουν ότι ο «πυροκροτητής» αυτής της βίας είναι «η ισραηλινή κατοχή» που «συνεχίζει να επεκτείνεται και να εισβάλει σε παλαιστινιακά εδάφη αντί να αναδιπλωθεί στα σύνορα του '67... Εξευτελίζει, συλλαμβάνει και καταπατά καθημερινά τα δικαιώματα του παλαιστινιακού πληθυσμού σε όλη τη Δυτική Όχθη προκαλώντας επίσης πολλούς θανάτους». Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που καταγγέλλουν τη φρίκη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας είναι η Πενέλοπε Κρουζ, η Ρόσα Μαρία Σαρντά, ο Χαβιέ Μπαρδέμ, η Λόλα Ερέρα ή ο Εδουάρδο Νοριέγα, σκηνοθέτες όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Μόντσο Αρμενταρίς ή ο Μπενίτο Σαμπράνο, και μουσικοί όπως οι Αμαράλ και Νάτσο Καμπίγιο.
Οι καλλιτέχνες δεν σταματούν εκεί αλλά ζητούν από την Κυβέρνηση της Ισπανίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση να «καταδικάσουν με τη σειρά τους τους βομβαρδισμούς από ξηρά, θάλασσα και αέρα, εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας» και απαιτούν την «άμεση κατάπαυση του πυρός και την άρση του αποκλεισμού που υφίσταται η Λωρίδα της Γάζας εδώ και πάνω από μια δεκαετία».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved