Η Κατερίνα Παναγοπούλου άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού για τη Διασπορά
Society

Η Κατερίνα Παναγοπούλου άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού για τη Διασπορά

Καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς, αναλαμβάνει η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου.

«Καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς, αναλαμβάνει από σήμερα η κα Κατερίνα Ναυπλιώτη – Παναγοπούλου» αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση από το Γραφείο Πρωθυπουργού.

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου είναι η πρώτη Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο βραβείο της Ευρώπης «Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Los Angeles, Φεβρουάριος του 2012. Το βραβείο αυτό σύμφωνα με τα Ελληνικό και Διεθνή τύπο χαρακτηρίστηκε, ως το 1ο Χρυσό Μετάλλιο της Ελλάδος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017.

Επίσης, διετέλεσε πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου είναι σύζυγος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, επίτιμο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine.

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας, στο τμήμα Ξένης Λογοτεχνίας.

Είναι παντρεμένη με τον επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine, Περικλή Σ. Παναγόπουλο. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις για πολλά χρόνια υπήρξαν χορηγοί ενός σημαντικού αριθμού Ελλήνων πρωταθλητών του στίβου. Είναι μητέρα ενός γιου και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εργάσθηκε στον Τουρισμό, ασχολήθηκε με το εμπόριο και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας δημιουργώντας το Studio Alta Moda στην Αθήνα.

Η κ. Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου ήταν η Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), διαπιστευμένη από το υπουργείο Πολισμού το 1998.

Επίσης, πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» από το 2005. Το ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα είναι αμιγώς Γυναικείο Αθλητικό Σωματείο, μέλος του ΣΕΓΑΣ, αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ιδρύθηκε το 1976.
Ακόμη είναι επίτιμη πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.) (HAPSc), 2017.

Διατελεί επίσης: Πρόεδρος και Ιδρύτρια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. (Από το 2016) Επίτιμη Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.). Επίτιμο μέλος του Ευρο-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women's Council). Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005. Επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας. Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Pierre de Coubertin. Επίτιμο μέλος των «Φίλων Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη». Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Αντικαρκινικής Εταιρίας. Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΕΠΑΠ».

Πηγή: Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved