Κύκλωμα χρυσού – Ριχάρδος: «Καθάριζαν» μισό εκατομμύριο τη μέρα - Οι διάλογοι και ο θησαυρός
Society

Κύκλωμα χρυσού – Ριχάρδος: «Καθάριζαν» μισό εκατομμύριο τη μέρα - Οι διάλογοι και ο θησαυρός

Τεράστιο κύκλωμα κλεπταποδόχων και λαθρεμπόρων χρυσού – Πώς δρούσε η πολυμελής σπείρα με πρωταγωνιστή τον περίφημο Ριχάρδο - Μάζεψαν όλο το χρυσό και το ασήμι της αγοράς από ενέχυρα και κλοπιμαία – Ίλιγγο προκαλούν τα ποσά

«Χτύπημα» στην «καρδιά» δύο πολυμελών αυτοτελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν λαθρεμπόριο χρυσού σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια και τον εξήγαγαν στην Τουρκία κατάφεραν το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, που τις εξάρθρωσαν μετά από πολύμηνες έρευνες.

Τα δύο κυκλώματα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία διετία, στην κακουργηματική λαθρεμπορία χρυσού, κυρίως σε μορφή σκραπ, χωρίς να καταβάλλουν φόρους και άλλες νόμιμες επιβαρύνσεις κατά την αγορά, πώληση, παραλαβή, εμπορία, κατοχή, αποθήκευση και παράνομη εξαγωγή του στην Τουρκία.

Ο χρυσός που διακινούσαν προέρχονταν από την τήξη άγνωστης προέλευσης κοσμημάτων, λιρών και άλλων τιμαλφών, που είχαν περιέλθει στην κατοχή τους μέσω αγορών και ενεχυριάσεων, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μέρος αυτών ήταν προϊόντα εγκλήματος.

Ο κύκλος εργασιών του κυκλώματος άγγιζε τα 400.000 ευρώ ημερησίως, ενώ είναι αδύνατο να υπολογιστεί σε αυτή την φάση με ακρίβεια το συνολικό κέρδος από την παράνομη δραστηριότητά τους. Εκτιμάται ωστόσο ότι είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved