Την «έπεσαν» σε ηθοποιό για εξύβριση των Θείων σε παράσταση του ΚΘΒΕ
Society

Την «έπεσαν» σε ηθοποιό για εξύβριση των Θείων σε παράσταση του ΚΘΒΕ

Μπήκαν στον χώρο, κατά τη διάρκεια της παράστασης, και επιτέθηκαν λεκτικά στον Ορέστη Χαλκιά.

«Φωτιές» στα μέλη του Συλλόγου Ιερός Λόχος άναψαν οι «Πυρκα­γιές», η παράσταση του Λιβανοκαναδού συγ­γραφέα Ουαζντί Μουαυάντ, η οποία παρου­σιάζεται από το Κρατι­κό θέατρο Βορείου Ελλάδος!

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Ιερού Λόχου διέκο­ψαν προχθές την παρά­σταση και άρχισαν να τα χώνουν στον ηθοποιό Ορέστη Χαλκιά, που υποδυόταν έναν αγα­νακτισμένο νεαρό, δια­μαρτυρόμενοι για «εξύ­βριση των θείων».

Οι τέσσερις άνδρες μπήκαν στο θέατρο κα­νονικά, αφού έκοψαν εισιτήριο και κάθισαν να παρακολουθήσουν το έργο. Στη διάρκεια της «επίμαχης» σκηνής, όμως, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και επι­τέθηκαν λεκτικά στον ηθοποιό: «Αυτό είναι θέατρο; Να μάθεις να σέ­βεσαι αυτά που πιστεύ­ουν οι άλλοι» ακούγο­νται να λένε σε σχετικό βίντεο που ανάρτησαν οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook. Η παρά­σταση διακόπηκε για λί­γα λεπτά, οι υπόλοιποι θεατές διαμαρτυρήθη­καν ζητώντας την απο­μάκρυνση των διαμαρ­τυρομένων και κλήθη­κε η Αστυνομία,η οποία όμως δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς τα τέσ­σερα μέλη του Ιερού Λό­χου αποχώρησαν, σύμφωνα με την espresso.

Περίπου μία ώρα αργότερα στην ιστοσελίδα του πατριωτικού συλλόγου, όπως αποκα­λούνται στον Ιερό Λό­χο, αναρτήθηκε η «είδη­ση». Μάλιστα, στο κείμενο, που συνόδευε την ανάρτηση τους οι Ιερο­λοχίτες ανέφεραν: «Κύ­ρια ευθύνη για τις παρα­πάνω βλασφημίες εικά­ζουμε ότι φέρει η σκηνοθέτις της παράστασης Ιώ Βουλγαράκη.

Αποκλείεται ο μου­σουλμάνος συγγραφέ­ας να τόλμησε να βλασφημήσει τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ στο έρ­γο του, γιατί τώρα ή θα κρυβόταν μην τον βρού­νε ή θα είχε γίνει κομματάκια. Οι παραπάνω απρόκλητες βλασφη­μίες είναι προφανώς "δουλειά" της σκηνοθέ­τη, καθώς και του νεα­ρού ηθοποιού που δέ­χθηκε να τις εκοτομίζει» έγραψαν.

«Δεν λογοκρίνεται»

«Δεν λογοκρίναμε πότε κανένα θεατρικό κείμε­νο. Η τέχνη δεν λογοκρί­νεται» αρκέοτηκε να δη­λώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυ­ντής του ΚΘΒΕ Γιάν­νης Αναοτασάκης, που βρισκόταν στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδό­νικων Σπουδών, όπου ανεβαίνει η παράσταση, την ώρα του γεγονότος. Το έργο του Μουαουάντ έκανε πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Φεβρου: άριο. Μιλάει για δυο αδέλφια, τα οποία με τον θάνατο της μητέρας τους έρχονται αντιμέτω­πα με" μια δύσκολη απο­στολή. Αυτή θα τους οδηγήσει σε ένα γαϊτα­νάκι αναπάντεχων συ­ναντήσεων με πρόσω­πα από το τραυματικό παρελθόν της μητέρας τους στην αιματοβαμ­μένη Μέση Ανατολή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved