Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά
Society

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Μπορεί η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να επεξεργάζονται σχέδια σταδιακού ανοίγματος της αγοράς και ξεκλειδώματος της καραντίνας τουλάχιστον για το διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όμως όλα αυτά είναι σχέδια επί χάρτου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr τίποτα δεν πρόκειται να ανοίξει αν δεν δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί επιστήμονες και οι λοιμωξιολόγοι. Το σενάριο να πάμε με καραντίνα μέχρι την Πρωτοχρονιά είναι πολύ ισχυρό.

Συγκεκριμένα, όπως έλεγαν στο Newsbomb.gr κυβερνητικοί αξιωματούχοι η πρόθεση της κυβέρνησης για σταδιακό άνοιγμα είναι ένα πράγμα και είναι άλλο πράγμα η βαρύτητα των εκτιμήσεων που θα κάνουν οι γιατροί η οποίοι πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» για κάθε κίνηση.

Με βάση λοιπόν τα υπάρχοντα επιδημιολογικά στοιχεία αν δεν επέλθει η λεγόμενη επιπέδωση σε νεκρούς και διασωληνωμένους δεν πρόκειται να ανοίξει κανένας κλάδος της οικονομίας ούτε στις 7 ούτε στις 14 Δεκεμβρίου. Κανείς δεν πρόκειται να ρισκάρει τη μέθοδο του ακορντεόν (κάποιες μέρες άνοιγμα, κάποιες μέρες καραντίνα) με δεδομένους τους φόβους των γιατρών ότι το τρίτο κύμα της έξαρσης του κορονοϊού θα πέσει ακριβώς πάνω στις γιορτές.

Και προσέξτε. Ο φόβος και ο προβληματισμός όλων είναι στον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων και όχι τόσο στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved