Κικίλιας: Αυξήθηκαν σε 1.239 οι ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα - 4.000 νοσηλευτές νομιμοποιούνται
Society

Κικίλιας: Αυξήθηκαν σε 1.239 οι ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα - 4.000 νοσηλευτές νομιμοποιούνται

Τι είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την κατάσταση που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας.

Καλεσμένος στην εκπομπή Live News του Mega είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, λέγοντας πως τις τελευταίες τρεις ημέρες, φάινεται να υπάρχει μία επιπέδωση. Προφανώς μιλάμε για μία τεράστια μάχη, γίνεται μία συγκλονιστική προσπάθεια στη Βόρεια Ελλάδα και το σύστημα

Αναφορικά με το εάν η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα, ο υπουργός σημείωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι επιστήμονες, είχαν επισημάνει και παλιότερα, πως οι χώρες που είχαν καλύτερη εικόνα στο πρώτο κύμα της πανδημίας, ενδεχομένως να έχουν ένα ισχυρότερο δεύτερο κύμα.

Με αυτό το δεδομένο, ο υπουργός σημείωσε, ότι τα συστήματα υγείας άλλων χωρών των Βαλκανίων, που είχαν καλό πρώτο κύκλο, τώρα καταρρέουν.

Ο υπουργός έκανε έκκληση στους πολίτες, να επιδεικνύουν πολύ μεγάλη προσοχή και εν μέσω lockdown και όταν θα έρθει η ώρα να φύγουν τα μέτρα.

Ακόμη, όσον αφορά στην πιθανότητα άρσης των περιοριστικών μέτρων στο τέλος του μήνα, επανέλαβε την εκτίμηση, ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα χρειαστεί να πάρουν παράταση.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved