Κρούσματα σήμερα: Νέα έκρηξη και πισωγύρισμα; «Βαρόμετρο» η σημερινή μέρα
Society

Κρούσματα σήμερα: Νέα έκρηξη και πισωγύρισμα; «Βαρόμετρο» η σημερινή μέρα

Κρούσματα σήμερα: Οι αριθμοί αναμένεται να «μιλήσουν» την Τρίτη (24.11) και να επιβεβαιώσουν αν υπάρχει όντως η βελτίωση για την οποία εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι οι ειδικοί. Τι θα σημαίνει πιθανή νέα αύξηση στους αριθμούς. Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση με διασωληνωμένους και θανάτους.

Καθοριστική είναι αυτή η εβδομάδα που διανύουμε για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα. Εξαρχής οι ειδικοί είχαν ξεκαθαρίσει πως η 3η εβδομάδα του lockdown θα ήταν αυτή που θα άρχιζε να δείχνει μια μικρή βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες.

Τη Δευτέρα (23.11) έγινε λόγος για μια σταθεροποίηση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα, ενώ οι επιστήμονες εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την απόδοση των μέτρων στο σύνολό τους. Την ίδια στιγμή, βέβαια, παρατηρήθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με 549 συμπολίτες μας να είναι διασωληνωμένοι ενώ ανακοινώθηκαν επιπλέον 84 θάνατοι, εκτινάσσοντας το σύνολο στους 1714 από την αρχή της πανδημίας.

Όπως έχει γίνει σαφές από όλους τους επιδημιολόγους και τους λοιμωξιολόγους, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να αντέξει το σύστημα υγείας την αφόρητη πίεση, είναι τεράστια ανάγκη να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των κρουσμάτων. Μια μικρή τάση προς την μείωσή τους φάνηκε να έχει διαμορφωθεί, όμως, η σημερινή ημέρα θα είναι κριτήριο για το τι θα συμβεί τελικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved