«Βόμβα» Δερμιτζάκη: Το τρίτο κύμα θα έρθει ακόμα και αν ανοίξουμε με 100 κρούσματα
Society

«Βόμβα» Δερμιτζάκη: Το τρίτο κύμα θα έρθει ακόμα και αν ανοίξουμε με 100 κρούσματα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΟ τρόπος και όχι το πότε θα ξεκινήσει το άνοιγμα της οικονομίας θα κρίνει αν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην χώρας μας, ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Τα σημερινά στοιχεία (1.044 κρούσματα) που παρουσιάστηκαν από τον ΕΟΔΥ δεν τα λαμβάνω υπόψιν μου καθώς διενεργήθηκαν πολύ λιγότερα τεστ. Από αύριο Τρίτη, θα δούμε την πραγματική εικόνα της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Και πρόσθεσε: «όσον αφορά την εξέλιξη θεωρώ ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται τα κρούσματα σε ημερήσια βάση θα κυμαίνονται στα 1.200 – 1.300. Ωστόσο, θα αργήσουμε ακόμα να δούμε μείωση των διασωληνωμένων και των θανάτων».

Σε ότι αφορά την κουβέντα που γίνεται σχετικά με το «άνοιγμα» της οικονομίας και ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε: «το τρίτο κύμα δεν έχει να κάνει με το πότε αλλά με το πώς θα “ανοίξουμε”. Αν όταν γίνει η άρση του lockdown δεν τηρούμε αυστηρά μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κ.α.) τότε ακόμα και με 100 κρούσματα την ημέρα να “ανοίξουμε” το τρίτο κύμα της πανδημίας θα έρθει».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved