Ένσταση ακυρότητας από Δημήτρη Λιγνάδη: «Με συλλάβατε χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις»
Society

Ένσταση ακυρότητας από Δημήτρη Λιγνάδη: «Με συλλάβατε χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις»

Για σύλληψή του χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις κάνεις λόγο στην ένσταση ακυρότητας που υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης, κατά την παρουσία του στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να λάβει νέα προθεσμία για το μεσημέρι της Πέμπτης. Μάλιστα, κάνει λόγο για «εμμονική προσπάθεια για δημιουργία ερωτικής σχέσης μαζί του» από την 40χρονη μάρτυρα που κατέθεσε σε βάρος του, ενώ αμφισβητεί και τις ημερομηνίες των καταγγελλόμενων συμβάντων.

Αναφερόμενος στη μήνυση που έχει υποβληθεί σε βάρος του από τον Βασίλη Κυπαρισσόπουλο, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κάνει λόγο για «ποινικά αδιάφορη» υπόθεση εφόσον έχει παραγραφεί.

«Την 5/2/2021 υπεβλήθη από τον Βασίλειο Κυπαρισσόπουλο μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία ουσιαστικά δεν περιέγραψε κάποια αξιόποινη συμπεριφορά, αφού κατά τους ισχυρισμούς του, και αληθείς υποτιθέμενους, οι δήθεν σεξουαλικές επαφές μαζί του, έγιναν με τη συναίνεσή του ενώ ήταν ήδη 15 ετών και χωρίς να έχω την ιδιότητα του παιδαγωγού του. Σε κάθε δε περίπτωση το χρονικό διάστημα, στο οποίο αναφέρεται είναι μεγαλύτερο της εικοσαετίας από την ενηλικίωσή του και εν όψει των περί παραγραφής διατάξεων το περιεχόμενο της αναφοράς του ήταν ποινικά αδιάφορο» αναφέρει στην ένσταση ακυρότητας.

Σχολιάζοντας τις καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και του δεύτερου προσώπου που κατήγγειλε ως θύμα του σκηνοθέτη ο Βασίλης Κυπαρισσόπουλος, ο κ. Λιγνάδης αναφέρει στο δικόγραφο: «Ο μάρτυρας αυτός κατέθεσε πως κατά το χρονικό διάστημα 2014 έως 2016, δηλαδή σε ηλικία 16 προς 17 ετών, δήθεν είχε σεξουαλική σχέση μαζί μου με τη θέλησή του και ότι μια φορά εντός αυτού του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε πολλές άλλες σεξουαλικές επαφές μας υπήρξε και μια που κατά τους ισχυρισμούς του «δεν ήθελε». Την ίδια ημέρα και την ίδια ακριβώς ώρα (!) κατέθεσαν ενώπιον του ίδιου εισαγγελέα και οι μάρτυρες Γ.Χ και Γ.Κ. Ο μεν Γ.Χ δεν κατέθεσε τίποτα απολύτως σε βάρος μου, αφού δεν υπέπεσε στην αντίληψη του ουδεμία μεμπτή συμπεριφορά μου προς οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, η δε Γ.Κ απλώς μόνο εξιστόρησε την άτυχη και εμμονική προσπάθεια της ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια και συγκεκριμένα το έτος 2000 να συνάψει ερωτική σχέση μαζί μου, χωρίς ωστόσο να αντιληφθεί έστω και μια σεξουαλική επαφή μου με ή χωρίς συναίνεση έστω και με ένα ανήλικο πρόσωπο».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved