Πέντε τροφές «πλούσιες» σε τοξίνες και χημικά
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πρέπει να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά και να αποφεύγουμε τα ανθυγιεινά λίπη και τη ζάχαρη. Ακόμη και η ισορροπημένη διατροφή όμως κρύβει επικίνδυνες παγίδες...
1. Τομάτα σε κονσέρβα
Τα περισσότερα τενεκεδάκια κονσέρβας περιέχουν ένα επικίνδυνο χημικό που ονομάζεται δισφαινόλη Α – γνωστό και ως BPA. Πρόκειται για ένα συνθετικό οιστρογόνο που συνδέεται με αρκετά προβλήματα υγείας, όπως η υπογονιμότητα, η καρδιοπάθεια, ο διαβήτης και η παχυσαρκία. Η οξύτητα της τομάτας επιτρέπει στο BPA να εισχωρεί με ευκολία στο προϊόν.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ