Βουτυρόγαλα: Τι είναι και πώς ωφελεί την υγεία της καρδιάς

Βουτυρόγαλα: Τι είναι και πώς ωφελεί την υγεία της καρδιάς

Το βουτυρόγαλα (buttermilk) είναι οξινισμένο αποβουτυρωμένο γάλα, δηλαδή το υγρό που μένει όταν αφαιρέσουμε από το γάλα το βούτυρο.

Η οξίνιση του γάλακτος γίνεται με την προσθήκη οξυπαραγωγικών μικροοργανισμών, οι οποίοι κατεβάζουν το pΗ του γάλακτος με αποτέλεσμα την πήξη του.

Νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση συμβάλλει στη βελτίωση της καρδιακής υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr