Η απολύμανση στο σχολείο των παιδιών: Τι οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς
Inside Stories

Η απολύμανση στο σχολείο των παιδιών: Τι οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς

Γονείς και παιδιά συνειδητοποιούμε κάθε μέρα και περισσότερο την αξία της απολύμανσης και τη σπουδαιότητά της για την υγεία και την ασφάλειά μας.

Τώρα που τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο, μας απασχολεί όλους η απολύμανση στις σχολικές αίθουσες, εκεί όπου περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Μέχρι πρόσφατα, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύαμε ότι η καθαριότητα και η απολύμανση στον χώρο του σχολείου είναι υπόθεση που αφορά στο σχολείο και μόνο και πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πέρα από το να ενδιαφερόμαστε, ίσως μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, να υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα, ώστε το συνεργείο καθαρισμού να μπορεί «να κάνει τη δουλειά του».

Τώρα όμως, εν μέσω πανδημίας, η κατάσταση είναι διαφορετική. Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά πως η απολύμανση είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία των παιδιών μας και ως εκ τούτου, η αγωνία μας να είναι το σχολείο τους καθαρό, ώστε το περιβάλλον τους να είναι ασφαλές, είναι μεγάλη. Τα παιδιά μας εκεί είναι «μόνα» τους, χωρίς τους γονείς κοντά για να προλαβαίνουν ατυχήματα και… ατυχίες. Ειδικά στις μικρότερες ηλικίες, που τα παιδιά δεν έχουν κατανοήσει ακόμα πλήρως τι είναι γι’ αυτά ασφαλές και τι όχι, εμείς οι γονείς αναρωτιόμαστε, αν όντως στο σχολείο τους είναι προστατευμένα, από άποψη υγιεινής και απολύμανσης.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε όμως είναι ότι βεβαίως και υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και μάλιστα, οφείλουμε να κάνουμε ως γονείς, ώστε η απολύμανση και η προστασία στο σχολείο των παιδιών μας να επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο και κυρίως να είναι όσο πιο αποτελεσματική είναι δυνατόν.

klinex 2

Σωστά ενημερωμένοι γονείς, σωστά ενημερωμένα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved