Η καλύτερη προετοιμασία για την πιο ευαίσθητη περίοδο των κοριτσιών!
Inside Stories

Η καλύτερη προετοιμασία για την πιο ευαίσθητη περίοδο των κοριτσιών!

Όσο βλέπω τα κορίτσια μου να μεγαλώνουν, ειδικά την Έλενα που είναι ήδη στην προεφηβεία, προσπαθώ να επαναφέρω στη μνήμη μου τη δική μου εφηβεία και το πώς η δική μου μαμά προετοίμασε εμένα για όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές που θα έρχονταν στη ζωή μου. Αλλαγές που αυτομάτως θα με έκαναν από παιδί, κορίτσι και από κορίτσι γυναίκα…

Μου είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ λεπτομέρειες. Θυμάμαι μόνο που η μαμά μου μία μέρα μου εξήγησε όσο πιο όμορφα και απλά μπορούσε, ότι μία μέρα θα έβλεπα αίμα. Χωρίς καμία προειδοποίηση. «Δε θέλω να τρομάξεις μωρό μου! Είναι απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλα τα κορίτσια!». Θυμάμαι κιόλας ότι μου είχε υποσχεθεί ότι τη μέρα που θα αδιαθετούσα για πρώτη φορά θα ξύριζα τα πόδια μου! Αν εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές τώρα πας έκτη δημοτικού, ή μόλις ξεκίνησες το Γυμνάσιο και έχεις πολλές τρίχες στα ποδαράκια σου, μπορείς να καταλάβεις τον ενθουσιασμό που ένιωσα όταν η μαμά μου με διαβεβαίωσε ότι επιτέλους θα απαλασσόμουν από αυτή την ανεπιθύμητη τριχοφυία στις γάμπες μου! Πραγματικά, τώρα που το σκέφτομαι, αυτό ήταν το τέλειο τέχνασμά της για να με κάνει να συνδέσω την περίοδο με κάτι για το οποίο ανυπομονούσα! Πόσο σοφή είσαι μανούλα μου! Αυτό θα κάνω κι εγώ με τα κορίτσια μου!

Επειδή όμως εγώ δεν είμαι ειδικός, αποφάσισα να ενημερωθώ με δύο τρόπους γι’ αυτή την ευαίσθητη περίοδο στη ζωή των κοριτσιών και των… μαμάδων τους!

Εσύ γνωρίζεις την νέα πλατφόρμα Always teens;

Σε αυτό το microsite μπορείς να διαβάσεις πολύ ενδιαφέροντα άρθρα που θα σε κάνουν να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τις μέρες που έρχονται –αν είσαι έφηβη- ή που θα σε μάθουν περισσότερα απόσα νόμιζες ότι ξέρεις –αν είσαι μαμα-! Πάρε μια γεύση:

inside

Δε σταμάτησα εκεί όμως! Θέλησα να μάθω από μία έμπειρη ψυχολόγο όλα όσα δεν γνωρίζω ώστε να προετοιμάσω καλύτερα τα κορίτσια μου για την πρώτη περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved