Εμπρηστική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματά μας
Inside Stories

Εμπρηστική επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα παραβιάζει τα δικαιώματά μας

Στη δημοσιότητα η προκλητική επιστολή που έστειλε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Χ. Σινιρλιόγλου, στις 14 Οκτωβρίου, στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Στην επιστολή, την οποία δημοσιεύει το liberal.gr, καταγράφονται οι όροι και οι προϋποθέσεις που θέτει η Τουρκία προκειμένου να υπάρξει διάλογος με την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι θίγουν το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών και της επέκτασης των ναυτικών μιλίων, με τον αντιπρόσωπο της Τουρκίας να προβάλει τις εξής αξιώσεις:

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι είναι κυρίως τα προκλητικά βήματα της Ελλάδας κατά παράβαση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που έχει τεθεί με τις Ειρηνευτικές Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947, που υπονομεύουν το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα, αν και έχει χωρικά ύδατα 6 ναυτικών μιλίων, διεκδικεί έναν εθνικό εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο και ως η μοναδική χώρα στον κόσμο με μια τέτοια αξίωση. Ομοίως, ο πλέον διαβόητος ''χάρτης της Σεβίλλης'' τον οποίο επικαλείται η Ελλάδα όχι μόνο αντιβαίνει στη βασική αρχή του διεθνούς δικαίου, η οποία είναι δίκαιη οριοθέτηση, αλλά προκαλεί και τη λογική. Για να συνεχιστεί κάθε πραγματική προσπάθεια διαλόγου, η Ελλάδα πρέπει πρώτα να αφήσει κατά μέρος αυτές τις αναφορές».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved