Ο Σύλλογος Στοργή στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των Καρκινοπαθών Παιδιών
Inside Stories

Ο Σύλλογος Στοργή στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των Καρκινοπαθών Παιδιών

Η Στοργή είναι ο σύλλογος που ίδρυσαν οι Φίλοι των Καρκινοπαθών Παιδιών το 1991 στη Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθούν στους γονείς τους.

Η κυρία Τίμη Μπακατσέλου, η πρόεδρος του συλλόγου, είχε την ιδέα της δημιουργίας ενός σωματείου το οποίο να στηρίζει όλα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Έτσι, και με την βοήθεια μεγάλου αριθμού γυναικών της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «Η Στοργή».

Τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα κακοήθη νοσήματα και οι νεοπλασίες πλήττουν ολοένα και περισσότερο το νεανικό πληθυσμό. Η μόνη λύση είναι η έγκαιρη και κατάλληλη αγωγή, με την οποία, σύμφωνα με μελέτες, τα δύο στα τρία παιδιά θεραπεύονται.


Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, όπως και οι γονείς τους, βλέπουν ξαφνικά να ανατρέπεται η ζωή τους. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να διαχειριστούν τη νέα αυτή πραγματικότητα είναι η ουσιαστική και αδιάκοπη υποστήριξη και βοήθεια.

Αυτήν ακριβώς την υποστήριξη και βοήθεια προσφέρει έμπρακτα ο σύλλογος Στοργή εδώ και 29 χρόνια.

Μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του είναι ότι συμβάλλει στον εξοπλισμό των 2 ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα νοσηλείας για τα παιδιά.

Επιπλέον, χρηματοδότησε κλινικές εργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν μελέτες – αναλύσεις του DNA, γενετικού υλικού, των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους των παιδιών. Η Στοργή επίσης συμπαρίσταται στους γονείς των καρκινοπαθών παιδιών.

Το πρώτο μεγάλο έργο του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗΣ», είναι το «Αιματολογικό Κέντρο ΣΤΟΡΓΗ», το οποίο ανέγειρε και εξόπλισε επιστημονικά και ξενοδοχειακά και το χάρισε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Πρόκειται για ένα έργο μοναδικό στην Ελλάδα, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο το οποίο λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα.

Το δεύτερο μεγάλο έργο είναι ο «ΞΕΝΩΝΑΣ» φιλοξενίας για τα καρκινοπαθή παιδιά και τους συνοδούς τους , χωρίς οικονομική συμμετοχή, όταν έρχονται για θεραπεία από τον τόπο κατοικίας τους, στα Παιδοογκολογικά Τμήματα των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ και ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Η μεταφορά των οικογενειών από και προς τα Νοσοκομεία της πόλης, γίνεται με ασφάλεια με το ιδιόκτητο 9θέσιο αυτοκίνητο της «ΣΤΟΡΓΗΣ». Ο Ξενώνας λειτουργεί στην περιοχή της Καλαμαριάς από το 2016 και δυστυχώς επιβεβαιώνεται καθημερινά η χρησιμότητα του, με την αυξανόμενη προσέλευση των οικογενειών.

Μισθοδοτεί ,επίσης, και μία βιολόγο για τις ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου.

Μετά σημερινά δεδομένα λόγω της πανδημίας, η αγκαλιά της «ΣΤΟΡΓΗΣ» συνεχίζει και παραμένει ανοιχτή και υποδέχεται όλους όσους έχουν ανάγκη.

Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς ο Σύλλογος δεν ζήτησε ποτέ καμία κρατική ή ευρωπαϊκή επιχορήγηση. Για να συνεχίσει να πραγματοποιεί τους στόχους της, η Στοργή έχει ανάγκη από ηθική και υλική υποστήριξη. Μπορείς λοιπόν και ΕΣΥ να υποστηρίξεις την Στοργή και να γίνεις ένα κομμάτι αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας, με την συμμετοχή σου στις εκδηλώσεις του Συλλόγου καθώς και με τη χρηματική συνδρομή σου.

Τραπεζικοί λογαριασμοί του Συλλόγου Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ:

  • ΤΡΑΠΕΖΑ ALPHA IBAN: GR69 0140 4700 4700 0200 2004 865
  • ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK IBAN: GR82 0260 2030 0008 1010 1022 588
  • ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN: GR95 0172 2380 0052 3800 3337 337
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved