Lockdown στην Αττική: Πότε θα έρθει η αποκλιμάκωση - Οι εισηγήσεις των ειδικών
Inside Stories

Lockdown στην Αττική: Πότε θα έρθει η αποκλιμάκωση - Οι εισηγήσεις των ειδικών

Παρά τις πολλές εβδομάδες lockdown τα κρούσματα όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται - «Φρένο» στο άνοιγμα δραστηριοτήτων

Την παράταση του καθολικού lockdown στην Αττική για -τουλάχιστον- μια εβδομάδα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα, μια εκ νέου αύξηση της πίεσης στις ΜΕΘ βλέπουν οι ειδικοί την ερχόμενη εβδομάδα, γι' αυτό και ανέβαλαν την επαναλειτουργία από την 1η Μαρτίου, είτε των σχολείων είτε του λιανεμπορίου.

Όπως φαίνεται, πρόκειται για μια αναμενόμενη απόφαση, καθώς παρά τις πολλές εβδομάδες lockdown τα κρούσματα αυξάνονται. Γι' αυτό το λόγο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν την εισήγηση για νέα παράταση του lockdown έως και τις 15 Μαρτίου, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Χθες, μάλιστα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε και στον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης, ο οποίος θα γίνει υπό αυστηρά μέτρα.

«Δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα υφιστάμενα μέτρα. Και αυτό γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, συγχρωτισμοί και μετακινήσεις μπορεί να έχουν εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες, καθώς συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξάπλωση του ιού. Ας περάσουμε λοιπόν την Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο, ας περιοριστούμε στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε ούτως ή άλλως καθημερινή επαφή, ώστε να μην βρεθούμε -μετά από μερικές μέρες- αντιμέτωποι με μία νέα έξαρση της πανδημίας», διεμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved